設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: yatterman

[藍光播放機] P 記 藍光 LX-孖5 簡單開箱

銀級玩家

試左1、2區DVD,部55都食到,唔駛JB,正!

進階玩家

要聽歌一定係
kimcity 發表於 2011-11-19 23:12

乜鬼都話摩,摩完之后己經唔係件產品原有嘅性格,摩完之後响某方面改善咗,但唔排除响另方面有損失。幾佰蚊 嘅v-digi bdp 用大量 high grade audio 元件摩完後都可以ko OPPO 95 嫁喎,睇你掟幾多錢落去同埋是否翻天覆地咁大改之嘛?摩完後嘅機用黎作A/B比試是否公平呢,又是否自欺欺人呢?
花大量錢去摩一部bdp以求 audio有改善,倒不如慳番舊錢正正經經買部兩聲道cd player專責用黎聽歌,回報率仲好。

評分

參與人數 3威望 +26 收起 理由
cmchan + 6 我很贊同
louis001 + 10
MC485 + 10 TOTALLY AGREE~

查看全部評分

新仔玩家

does LX55 accept 110V AC-IN if I buy it in HK?

進階玩家

乜鬼都話摩,摩完之后己經唔係件產品原有嘅性格,摩完之後响某方面改善咗,但唔排除响另方面有損失。幾佰 ...
chuchuchu 發表於 2011-11-20 08:19

吃不到的葡萄是酸的
AMP : ONKYO 5008
INT  : ONIX 125 (心魔版)
BDP : OPPO 95 (心魔版)
前置 : ELAC 310 IB
中置: PMC TB2
後置: ELAC 301
十仔: M&K kx-12

高級玩家

人摩你又摩, 人云你又云

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

人摩你又摩, 人云你又云艹
cmchan 發表於 2011-11-20 15:56

請問師兄?

你有冇聽過摩後的機呢
TV.  :Panasonic HZ-1000 oled
AMP :ONKYO 5010
INT  :Marantz model 30
CD : Marantz sacd 30 N
前置 : ELAC BS403
中置 : ELAC CC241
後置 : ELAC 301.2
十仔:  Velodyne spl-1000 Ultra

進階玩家

真奇怪

講部55,忽然多咗咁多:新手同見習會員狂踩:93、 95同摩改
AMP :onkyo 5008
BDP  :OPPO-95
前置 : ELAC BS 243
中置 : ELAC CC 241
後置 : ELAC BS 63.2

黑鑽玩家

真奇怪

講部55,忽然多咗咁多:新手同見習會員狂踩:93、 95同摩改

唔通係打手{:6_174 ...
ciboys 發表於 2011-11-20 18:12

其實呢部pioneer LX-55 係外國叫 pioneer bdp-53fd, 很多review都吾係話特別好,吾知點解係香港吹都咁大?

進階玩家

吃不到的葡萄是酸的
zico 發表於 2011-11-20 12:40

呢度好多人都花得起錢,但花得起和識唔識得花係兩碼子嘅事。玩HiFi和玩AV除咗要花錢之外,最重要係要"用心"去玩好佢。
舉個例,我有個有錢朋友佢屋企全套都係 B&O,每件都係5位6位數字,得個貴字同樣靚,但唔靚聲,佢又唔識玩亦不求甚解不去鑽研,套機極其量係好靚嘅家居擺設,我只好讚吓話套機好襯佢嘅裝修和傢俬,佢已經好滿足啦,都仲未知有咩問題。
典型花得起錢嘅人,but no more,仲要話人地"吃不到的葡萄是酸的",都得嫁啦...................

進階玩家

真奇怪

唔通係打手{:6_174 ...
ciboys 發表於 2011-11-20 18:12

等陣先,新手同見習會員只不過係呢個forum嘅資歷淺,唔代表佢地玩HiFi or AV 嘅資歷淺喎;相反地,呢個forum嘅元祖級或高級會員亦唔代表佢地玩HiFi or AV 嘅資歷深喎。

評分

參與人數 4威望 +29 收起 理由
gv16092506 + 3 中肯
Netmans + 10 Agree
myblue + 6 Good point
plnl88 + 10

查看全部評分