設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: plnl88

[其他線材] 一條【痴乜線】:JPS AC In-Wall 的用後感 (有相 updated 在 #2)

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

聽聞呢條線好夾yamaha av amp, 但價錢對我黎講都幾貴  ,要成280/呎,去唔去馬要視 ...
raymond430 發表於 2011-11-16 13:59

Update 左報告係 #2

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我都入左呢條線一排, 用 046 頭尾 入 Int Amp, 真係正都無朋友... 一插就不能自But, DIY 重未有線 KO 到佢. ...
f117f117 發表於 2011-11-16 15:00

一插就不能自But <--- 有四條友仔各自係不同時間地點都講左呢句野。
重恐嚇我話:我唔會比番條野你架。

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章

試過呢條線, 非常滿意。 我都訂咗兩條, 一條放喺個 source 度, 一條放喺部 500M 度! 放心用,絕對有驚喜

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小弟也出小小木耳報告先

小弟只試過用在 int amp 同十仔 (其他唔敢試)

在 int amp 度 ...

聽落,人聲出D,柔D,舒服D...但尾音小了同有小小覺得條線將高中音降低了小小...

但用在我隻舊polk audio 十仔度,

就分別大啦

爆得勁+潛得深,唔知以為換咗隻十仔

p.s. 條線未煲的
TV.  :Panasonic HZ-1000 oled
AMP :ONKYO 5010
INT  :Marantz model 30
CD : Marantz sacd 30 N
前置 : ELAC BS403
中置 : ELAC CC241
後置 : ELAC 301.2
十仔:  Velodyne spl-1000 Ultra

鉑金玩家

我唔理, 我要升級十仔, 邊度有得賣?

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我唔理, 我要升級十仔, 邊度有得賣?
handsometo 發表於 2011-11-16 16:43

師兄好似好緊急咁喎!!!

鉑金玩家

回復 16# avlam

呢排做野唔多開心, 要發洩下.

1萬

黃金玩家

Update 左報告係 #3

新仔玩家

回復 1# plnl88

it seem like expensive one I can't afford

1萬

黃金玩家

呀、忘記左講點解叫它做【痴乜線】添。
師兄幾時見到有唔係正式比 Hi Fi Device 用嘅入牆線,
百搭到 TV, BDP, AV AMP, STB, SUB仔, power amp, power bar 都瓣瓣掂。
你地話條 JPS AC In-Wall 係咪〝痴乜線〞丫。