設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: shyko

Found Cheap Blu ray from U.S.

進階玩家

邊駛120咁貴!
阿定 發表於 2009-1-8 18:51

咩牌子唔使呢?

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

台版TDK

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

重緊要樓主覺得ok就得啦
我自己會租完隻碟rip落PC
第日可以用O的HD Media Player睇
真係想儲嘅先會買
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

星級玩家

I don't understand why people are complaining about me..... I really don't think is a problem to buy just the disc without box wor... Is not like i am asking people to buy or trying to selling it to people in here... I really don't understand what is wrong in here to SHARE... "重緊要樓主覺得ok就得啦 "

Especially to "kkchau , minger, haha161"  What is wrong with you guys..... Yes i am new to this forum but it doesn't mean that i can not share what i have right??? Did i try it to SELL it to anyone???? NO...... so why comment about me?? You guys own this forum???

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

首先,我唔係針對樓主,我亦唔會理會樓主係唔係想賣碟賺錢,不過樓主咁問,我咁答!

點解你會比人誤會為你係度 SELL 野,原因如下:

1. 你已經訂左,買左,然後上來問人呢個價O唔OK,次序上比較怪,因為正常應該係買之前問人意見的 (注:同大多數人的次序唔同唔等於錯)

2. 當別人認為係貴,無二手價值時,你答你無打算賣,為睇而已,但你轉頭又問有無人會比90蚊買,又問人幾錢先願意買,前言後語不對 (注:係好奇吹水情況下,前言不對後語其實無咩大不了)

3. 香港主流想睇碟only的, 都會 租 or 買完放,120 買番來為睇,對好多人來講,並唔合理,無法理解你的立場好正常! (注:大部分人只會從自己角度出發思考,無理人立場好正常)

總之樓主唔駛想咁多,清者自清,X者自X,我個人覺得呢個帖幾有趣,帶出左好多人唔同的意見同睇法

3.

進階玩家

台版TDK
阿定 發表於 2009-1-9 08:36

深水步有冇
幾$?

進階玩家

56# 282000

不過有日回大陸做野,見到大陸板blu ray 手行買左隻,質數都唔差,

進階玩家

56# 282000

不過有日回大陸做野,見到大陸板blu ray 手行買左隻,質數都唔差,
dick1689 發表於 2009-1-9 14:31

係咪d老x bluray
幾$人仔?

專業玩家

因為樓主的分享實在係怪怪地嘛:

1) 你找到一間公司賣平bd from us, 咁請問你點找到呢? 在邊找到呢? 完全冇說明.

2) 有人問你間公司有冇link, 你冇反應, 後來先話間公司不是上網訂而是打電話去訂. 打電話去邊? 打去美國? 個電話你邊度搵返來? 照計間公司一定有在網上宣傳 (或有人在其他messege board分享) 你先會找到個電話, 咁你都大可以share那個link...... 總之你又係冇說明.

3) 最搞笑係, 你自己以$125買了, 係你自己的事; 點解你會反過來問大家, 幾錢先可以接受? $99能否接受? 你咁問法, 真係奇中之奇. 你好似反過來幫緊間公司來問大家, 測試緊個市價. (順便可以答埋你, 我個人來說, 呢d冇盒冇面來源不明的bd, 送俾我我都唔會要.)

總而言之, 你的這個分享 (share), 係講d唔講d, 極之怪, 咁先會引來大家的質疑同咁大的回響. 如果你的說明夠詳細, 解釋夠清楚, 就會釋除大家好多疑慮 而家單憑你幾幅影得唔清唔楚的相, 係說明唔到d乜野.

網上世界就係咁, 永遠不會得你一個人講晒的. 任何人post了東西出來, 都要預左會有其他人發表不同的看法和意見. 如果咁介意的話, 就不如唔好分享了.

最後澄清: 這兒沒有人complain你, 大家都只是說出大家的睇法而已.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

I don't understand why people are complaining about me..... I really don't think is a problem to buy just the disc without box wor... Is not like i am asking people to buy or trying to selling it to p ...
shyko 發表於 2009-1-9 10:56

唉...唔好意思, 我唔係覺得你O係度賣O野
不過去到每個網都有每個網嘅特式同禁忌
好似去avbuz唔可以講MK 國人壞話一樣
如果你有用心睇下呢度嘅post會留意到
呢個好多兄弟都係碟痴, 大部份人都會買好多好多正版碟
DVD迷重一買就買幾個唔同版本(差在有VHS出)
而佢地揾嘅所謂平價碟都只係指上網揾下其他版本(如英版,韓版咁)
而你share好O野嘅出發點係好
但你介紹嘅好明顯係一係老翻一係老鼠貨,而價錢重要咁貴,
我似我咁, 我自己都唔係好似呢度O的兄弟咁買咁多碟
我自己好多時會睇完O的mkv/ts之後先決定買唔買或租嚟rip
但我都唔會係度宣楊邊個site O的戲出得快, 邊度有DTK 原碟download
因為呢度O的兄弟大部份都係正版支持者, 好似有O的重食呢行飯添
邊好意思O係度講埋O的咁嘅O野丫
所以只可以話你O係唔適合嘅地方share唔合適嘅O野
我話你覺得ok就得係出於善意
唔通我話:[你呢O的咪又係老翻, 大陸網一早有得賣啦, 70蚊人仔有埋盒添, 你被人呃啦]咁咩
如果真係令你有誤會講聲sorry
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen