設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: agic

[討論] 樂檀講古佬 : 后97 夏韶聲的崛起 

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 40# sunboy

以這推論
Paul Potts
suson boyle

香港一定不會出到碟
alex

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  sunboy

以這推論
Paul Potts
suson boyle

香港一定不會出到碟
alexyim 發表於 2011-11-10 12:40

其實都唔淨止香港係咁嘅,愛美係人嘅天性,但人地唔會齋睇一樣,都會欣賞藝人嘅藝術才華,但現今香港樂壇就..........唯美主義,一味靚樣掛帥咁姐

高級玩家

其實都唔淨止香港係咁嘅,愛美係人嘅天性,但人地唔會齋睇一樣,都會欣賞藝人嘅藝術才華,但現今香港樂 ...
sunboy 發表於 2011-11-10 12:54

或者可以咁講,是現在的人比較注重表面的一層。否則那些發水樓點會越賣越有

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

或者可以咁講,是現在的人比較注重表面的一層。否則那些發水樓點會越賣越有 ...
sw20 發表於 2011-11-10 13:18

樓下洒店大堂........樓上豪華劏房..........hahaha

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
或者可以咁講,是現在的人比較注重表面的一層。否則那些發水樓點會越賣越有 ...
sw20 發表於 2011-11-10 13:18

我就中意旧區,80‘s CD,

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
樓下洒店大堂........樓上豪華劏房..........hahaha
sunboy 發表於 2011-11-10 13:21

甘米日日开房

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
sunboy + 10

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

甘米日日开房
agic 發表於 2011-11-10 13:24

跟住夜夜笙歌...........

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實我都覺得好奇怪!
我諗我都唔算老掛,都係7X年!
睇住D科技進步嘅同時,人類嘅退步好似仲快!
唔明D 消費者點解接觸過好嘢(相信CD係大部份人都試過)之後會反過來用差成截嘅嘢(但係大部份人都用緊MP3)???
更加唔明而家D製作人點解録過好嘢(以前求其一張專輯好過而家D QQ發燒碟,相信80/90年代嘅製作人好多仲做緊音樂)累積咗D經驗之後會反過來
發行差成截嘅音樂(無論録音,作曲,填詞,編曲???點解以前D歌一起音樂未開聲就起雞皮,到一開聲個歌手就好似帶你入個意境到,而家嗰D???)
又話唱片業委縮! 唱片公司做D咩先?以前我地紅遍東南亞,而家就比D中,台,日,韓入侵! 好似越講越遠添...

評分

參與人數 2威望 +10 收起 理由
阿正 + 5
sunboy + 5 頗有同感...

查看全部評分

3萬

鑽石玩家

QQ
其實我都覺得好奇怪!
我諗我都唔算老掛,都係7X年!
睇住D科技進步嘅同時,人類嘅退步好似仲快!{ ...
lampard 發表於 2011-11-10 13:35

的確系甘,聽聞前宝記監制有D做生意…揸的士,
吾韶最勁既占叔,林振強冇眼睇走仙,其他填詞都失踪
聽聞顧爺系加翻港Avon 6左隻全midi OMG…………

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
sunboy + 10

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

再講古仔呀,想聽