設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[影音配件] 神奇的"補"物 – Viablue化震腳

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

睇完搞到我好身痕呀, 團體真係唔買唔得, 快d有就好喇
其實呢套野d釘應該向下定向上呢  ...
leo25 發表於 2011-11-7 00:42

我都有諗過呢個問題, 最後睇返佢既SPEC, 係文字向上, 即係好似我依家放後級咁擺就岩勒~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

放o係AMP度效果好d?還是喇叭度好d?
CrazyBull 發表於 2011-11-7 00:48

呢粒代震一定係放係器材上, 放喇叭要買另一隻, 我上次都係PATPAT痕玩下放係A2W上炸~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

其實套嘢會收緊啲聲, 令到整個background靜晒, 尤其低頻, 所以放speaker可能會收到啲低頻無晒...{:6_136 ...
ykluk 發表於 2011-11-7 00:52

我諗果日唔係你諗住上黎去聽LINN, 你都可能會覺得我文章中有誇張左, 但當日試左咁多次, 我諗你地都只會嚴我描述得太小呢~~

我最記得我入左次所, 去去下時, 聽到你地"WOW............"一大聲, 出黎就知原來你地試緊留返條TARALABS M3係LINN度, 飛走隻腳果下, 之前仲以為線影響, 點知原來腳影響大咁多!!!! 諗返起都好笑~~~~

Post76玩樂網.

5萬

總版管

咁嘅話如果本身係快聲底咪唔用得?
avlam 發表於 2011-11-7 01:00

呢個唔關咩聲底事, 佢效果係幫套機收返靚個低頻, 省返靚個中高音, 出返你聽唔到既DETAIL(因為成個音樂背景都干淨哂.) 所以我地次次一轉野開機, 就會好快好快就可以聽出分別!!!!!

Post76玩樂網.

5萬

總版管

回復  小瑟

小瑟兄,唔該我都要兩套 3q^^
chacha1222 發表於 2011-11-7 08:38

CHACHA兄, 等我溝通好哂再出團購POST, 到時會係呢個POST通知大家!!!

Post76玩樂網.

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

話過唔會中viablue毒,睇完真係好唔掂,毒癮重新發作.......救命呀!

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 36# jt24

咁話買一  set 試吓 law ......
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

咁其他有石墨ge 腳 會唔會有相同功效呢?
Pioneer LX83 Oppo 203
Pro-ject 2xperience sb dc Ortofon quintet black s
Aurender X100 Viard
Devialet D440 pro
Proac D18 SC
HRS-10 OS3
MTB6 Symposium Stillpoints

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我諗果日唔係你諗住上黎去聽LINN, 你都可能會覺得我文章中有誇張左, 但當日試左咁多次, 我諗你地都只會嚴 ...
小瑟 發表於 2011-11-7 08:52

我哋"WOW............"一大聲係話你疴到周圍都係...!!!!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

咁其他有石墨ge 腳 會唔會有相同功效呢?
yinlung 發表於 2011-11-7 09:48

小弟問過某大師, 經驗所講原來呢個係石墨既特性, 所以大家各ching如果有其他石墨腳都應該有呢個效果!!