設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: agic

[演唱會] X-Japan 2011 world tour Taiwan

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

完全同意,一個令我失望嘅Live!
我都係企位,主辦單位無良心,不知所謂!!! ...
xjapan2008 發表於 2011-11-9 01:09

排隊打尖, 不在話下
有物理由 vip set到咁大, d vip 咁緊要就叫佢地包晒場lor, 唔好叫其他 fans 去share 佢地果份

而企位又無分段
個台又唔高, 好多人都睇唔到
以企位價買坐位仲正既, 有無攪錯

同埋我好憎d 後生仔, or有d forum 叫自己先叫得上係 fans既人
入到去, 好似唱k咁, 大佬r我係黎聽 x con, 人地要你唱時有signal, 唔洗首首都唱好似x with u con 一樣
一係係 某 forum 講到 d 人唔係 首首識唱, 唔夠 fans , 真係 short ga, 洗唔洗著埋同樣既 衫, 識打band 先稱得上 fans

同埋我最憎最憎d人, yoshiki講心底話時, 全場靜晒, 洗唔洗無lala驚死執輸咁, 起勢叫yoshiki. 一個叫之後個個都唔si 底.
攪到聽唔到 yoshiki 講d 物. 頂

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

排隊打尖, 不在話下
有物理由 vip set到咁大, d vip 咁緊要就叫佢地包晒場lor, 唔好叫其他 fans 去share ...
mtvbb 發表於 2011-11-9 13:33

我睇完個演唱會, 真係失望, 相比之前 1/16 & 1/17 佢地第一次來, 差太遠.

1. 場地罷位失敗, VIP GROUP A 好近, 其他位真係睇唔清
2. 無左伸展既台, 無得近距離睇 (第一次黎個2場, 正到爆)
3. 個台細, 見到YOSHIKI 同 TOSHI 都無地方走
4. 音響 ...... 我諗大部份CHING既器材都好過佢... 直頭影衰香港
5. 我係坐上面GROUP 15 , 見到企位D朋友, 真係唔知睇乜.....咁遠個台又唔高..唉

最重要 ... 無左 HIDE (因版權問題影響)... 無左經典歌 << WEEK END>> <<WITHOUT YOU>>

下次有機會, 希望真係改善下.... 最重要場地, 再有其他外國歌手表演時, 唔好整衰HK

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我睇完個演唱會, 真係失望, 相比之前 1/16 & 1/17 佢地第一次來, 差太遠.

1. 場地罷位失敗, VIP GROUP A ...
herox 發表於 2011-11-9 17:33

4 呢PART 真係唔怕羞恥
會拆聲既SPERKER, 真係香港獨有, SIDE Q 晒YOSHIKI 既鋼琴 SOLO

不過無計, 香港攪呢D CON 同正苦既人, 帶晒頭都無HEART&無腦
成狗日係D EXPO 同 體育館, 攪CON, 根本個場唔係咁用,
尤其體育館, 攪體育仲少過CON, 離晒大譜, 離晒題

新仔玩家

我聽聽下都企到最後,先發現嗰度啲聲最今人接受
好在Toshi當晚狀態都唔錯
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

星級玩家

我聽聽下都企到最後,先發現嗰度啲聲最今人接受
好在Toshi當晚狀態都唔錯 ...
xjapan2008 發表於 2011-11-9 23:56

咪就係, 如果佢把聲沙晒, 咁就睇又睇唔到, 聽又聽唔到!

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

呢次嚟香港真係差到爆, 一向唔鐘意機場arena, 今次D音簡直不知所謂, 冇燈光冇效果, 有D覺得比X搵笨咁, 同上次X live in HK 完全冇得比

星級玩家

上次正好很多,凈係頂果5個獨立screen已經加唔小分啦。

黑鑽玩家

如果照咁睇

正如我同事話DRY , 佢地洗大左
下年都應該會照黎開SHOW

其實今年D TEE 都夠極搵笨實, 同2009 既無得FIGHT
仲好重MK 老翻FEEL, 完完全全無左日本人精品既感覺