設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: KING

[電源線] X60入舊款白色MK英頭+粗劣做法!

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

睇下有冇白頭賣先. 冇先諗ms.
alfredmyc 發表於 2011-10-28 09:11

你做幾多條線呢?如兩條既線就一個白MK一個MS頭包冇衰,
兩手準備Mk頭唔得都有個MS頭"兜"住!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

你做幾多條線呢?如兩條既線就一個白MK一個MS頭包冇衰,
兩手準備Mk頭唔得都有個MS頭"兜"住! ...
KING 發表於 2011-10-28 09:15

做一條咋, 不過屋企就有條x25 同紅色mk.
Marantz SR7005
Philips BDP-7500
KEF Q700
KEF Q600c
Mirage MX 5.1
請參觀-> 我的家庭影院

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

做一條咋, 不過屋企就有條x25 同紅色mk.
alfredmyc 發表於 2011-10-28 09:30

咁你係整X40定X60先?
祇回應不推介!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

咁你係整X40定X60先?
KING 發表於 2011-10-28 09:35

x60 呀. 所以要買頭.
KEF Q700
KEF Q600c

3萬

鑽石玩家

x60 呀. 所以要買頭.
alfredmyc 發表於 2011-10-28 09:40

嘩!你一黎就向高難度挑戰喎!自己去衡量取捨用邊隻頭啦!

或者我講多少少點入白MK頭,L,N,E 3隻腳係唔可以打出黎入線既,
度線開皮要準,建議預長不預短,情願長左cut走d都好過短左唔夠入!
最難攪係條N線位,因為要屈線入,最好用把尖咀鉗夾住黎屈,唔駛手指都痛埋,
X60線芯3.2mm粗,唔可以屈成 ? 咁入,用支他筆係線芯中間一開二成( )咁入就掂呀啦!
銅網做屛敝唔駛卷哂佢做一條,因為卷哂所有銅網成為一條會好粗放唔入E位,
祇卷係近條水線個邊少少就夠呀啦!幼幼地卷成一條先夠入E位!
合埋個蓋夾線位,係要cut外皮因太粗合唔埋,但保留第二層外皮,咁就岩岩合得埋又夾得緊成個英頭!

評分

參與人數 2威望 +13 收起 理由
ericbbc + 3
alfredmyc + 10

查看全部評分

祇回應不推介!

鉑金玩家

MS 頭秋記冇貨,可以去德8地庫 CXXXX Audio 都係$260隻!
KING 發表於 2011-10-28 09:08

King sir 其實你地用 ge MK 頭同電器舖買個 D 有物分別呢?
事關小弟昨日行開買嘢,手多買左一隻 MK頭 ,白色 ge, model 646,25雞,外表同你地個 D 真係差 5 多....

黃金玩家

嘩!你一黎就向高難度挑戰喎!自己去衡量取捨用邊隻頭啦!

或者我講多少少點入白MK頭,L,N,E 3隻腳係唔可以 ...
KING 發表於 2011-10-28 10:04

king sir 你呢一part 好有用呀. 同埋好清楚, 我一睇就明哂. 不過做唔做到就一回事, 哈哈.
當然想試下高難度啦(其實係想慳d錢), 就算唔成功, 個mk 頭仲可以留番俾其他線用嘛.
KEF Q700
KEF Q600c

3萬

鑽石玩家

king sir 你呢一part 好有用呀. 同埋好清楚, 我一睇就明哂. 不過做唔做到就一回事, 哈哈.
當然想試下高難 ...
alfredmyc 發表於 2011-10-28 10:42

講漏一樣野添!
銅網做屛敝唔駛卷哂佢做一條,因為卷哂所有銅網成為一條會好粗,放唔入E位,
祇卷係近條水線個邊少少就夠呀啦!幼幼地卷成一條先夠入E位!
我更新埋個POST添!
祇回應不推介!

黃金玩家

講漏一樣野添!
銅網做屛敝唔駛卷哂佢做一條,因為卷哂所有銅網成為一條會好粗,放唔入E位,
祇卷係近條 ...
KING 發表於 2011-10-28 12:11

咁塊錫紙係咪都剪埋佢, 定話同條銅網扭埋一齊?
KEF Q700
KEF Q600c

3萬

鑽石玩家

咁塊錫紙係咪都剪埋佢, 定話同條銅網扭埋一齊?
alfredmyc 發表於 2011-10-28 13:20

可以扭到既咪一齊扭埋law!
祇回應不推介!