設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: myblue

[演唱會] 有冇音樂會,演唱會藍光好介紹?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

個人推介一
呢隻係暫時係我個人擁有既演唱會blu-ray裡面, 聲畫兩方面達最頂級表現既一隻

1 POP STAR
2 君はス・テ・キ_
3 fake star
4 UPSET
5 哀歌(エレジー)
6 Pain
7 瞳をとじて      
8 even if ?piano instrumental-
9 思いがかさなるその前に・・・
10 キャンバス
11 LIFE is…      
12 even if
13 君の好きなとこ
14 Twenty!Twenty!Twenty!
15 Strawberry Sex
16 KISS OF LIFE     
17 Love Love Love
18 いつか離れる日が来ても
19 写真

黑鑽玩家

嘩! 好勁喎,Chinig.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

個人推介二
你未聽過方大同d歌都唔緊要, 呢隻碟裡面一定有你聽過既歌, 聽聽下你可能仲要鐘意埋方大同既歌^^
雖然唔係紅館演唱會, 亦係warnermusic hk的唯一一隻音樂會BD,
不過係用video channel拍的, 畫面好乾淨好清, 聲是小有的dts7.1 ma, 絕對係本港其中一隻試機天碟

- Un-compressed PCM 7.1
- DTS-HD Master Audio 7.1 24bit/96kHz
- Dolby Digital EX 6.1

01. Introlude (Music By Edward Chan)
02. Bad
03. 1234567
04. 如果愛
05. Remember (記得)
06. Nothing's gonna change my love for you
07. 春風吹
08. Billie jean
09. Who is it
10. 歌手與模特兒
11. 每個人都會
12. 南音
13. Love Song
14. Red Bean (紅豆)
15. Georgia on my mind
16. Moon river
17. Wonderful tonight
18. 三人遊
19. 愛我吧
20. 黑白
21. Let's stay together
22. 公園
23. 拖男帶女
24. 簡單最浪漫
25. 未來
26. Free jam + La Bamba
27. You are the sunshine of my life
28. Singalongsong
29. 愛愛愛
30. Outrolude (Music By Edward Chan)
Bonus Track
31. Making Of : 演唱會花絮

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

平井堅,宇多田光

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

麥當娜

星級玩家

麥當娜
鐵心心 發表於 2011-10-27 12:58

呢隻我都有
開場D音響真係好勁
不過我覺得個演唱會悶悶地
JVC DLA-X500R
OS SEP-100HM-MRW1 (BU201) 100吋電幕
OPPO 103D
Anthem 710
EMOTIVA XPA-5
PMC IB2SE
FOCUS AUDIO FPC ES
Monitor Audio RS8
Monitor Audio R270
VELODYNE DD15+

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢隻我都有
開場D音響真係好勁
不過我覺得個演唱會悶悶地
丁蟹 發表於 2011-10-27 16:39

考你十仔效果的,如果SET得好,真係好正
外國評9.5分音效
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

黑鑽玩家

個人推介二
你未聽過方大同d歌都唔緊要, 呢隻碟裡面一定有你聽過既歌, 聽聽下你可能仲要鐘意埋方大同既歌^^ ...
Will 發表於 2011-10-26 23:27

請問Ching, 5.1同7.1 係音樂會藍光碟像吾係好難分呢? 我電影碟就試過.

星級玩家

我估林峰聽日出個演唱會BD
畫音質素應該幾勁
JVC DLA-X500R
OS SEP-100HM-MRW1 (BU201) 100吋電幕
OPPO 103D
Anthem 710
EMOTIVA XPA-5
PMC IB2SE
FOCUS AUDIO FPC ES
Monitor Audio RS8
Monitor Audio R270
VELODYNE DD15+

新仔玩家

有冇音樂會,演唱會藍光好介紹?

聽左各位大大推薦,即刻買隻嘆下先。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用