設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: hmsam

[電源線] 終於試左條X-60

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

如果佢肯由澳門過O黎搵我...我又無所謂喎(當然要比時間我整...即攞就未必得)... ...
ilavbnm 發表於 2011-10-23 17:11

咁唔駛訂定酒店過夜呀?即日來回OK嗎?剩換頭兩粒鐘難你唔到啦!
如果唔係仲貴過買過第二條喎!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

咁唔駛訂定酒店過夜呀?即日來回OK嗎?剩換頭兩粒鐘難你唔到啦!
如果唔係仲貴過買過第二條喎! ...
KING 發表於 2011-10-23 17:14

應該ok o既...不過我都要睇左實物先敢肯定....
其實澳門都有船過屯門...不過屯門無地方比佢消磨時間o者...

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

應該ok o既...不過我都要睇左實物先敢肯定....
其實澳門都有船過屯門...不過屯門無地方比佢消磨 ...
ilavbnm 發表於 2011-10-23 17:19

明白!感謝你先!
祇回應不推介!

黑鑽玩家

終於知道個答案,真係好多謝咁多位師兄高手的解答,其實可唔可以post個x-60入MS 或白MK頭的DIY過程,等我試試自己攪,落手落腳整滿足感大D,請問邊度可以買到MS頭或白MK頭呢?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

終於知道個答案,真係好多謝咁多位師兄高手的解答,其實可唔可以post個x-60入MS 或白MK頭的DIY過程,等我試試 ...
hmsam 發表於 2011-10-23 18:24

雖然唔係X60...都希望幫到C兄啦...如果唔想cut咁多線...就咁繞個圈/繞個?形狀都ok.....
插頭就可以係旺角買到....
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D3

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

C兄想DIY...我提議先拆一條線芯睇吓...因為大家都只係睇到上左線o既相
對線芯情況都唔可能百分百掌握...最好自己睇過先決定...

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ykluk + 10

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

買啦, 我幫你整啦!!!
ykluk 發表於 2011-10-23 12:14

你都知我窮到燶啦!仲毒我把鬼咩!

黑鑽玩家

雖然唔係X60...都希望幫到C兄啦...如果唔想cut咁多線...就咁繞個圈/繞個?形狀都ok.....
插頭就 ...
ilavbnm 發表於 2011-10-23 18:31

多謝ilavbnm兄,等我試下,整唔到再搵師兄們幫手!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

多謝ilavbnm兄,等我試下,整唔到再搵師兄們幫手!
hmsam 發表於 2011-10-23 18:47

C兄唔好意思...更正返少少野
之前講錯→如果唔想cut咁多線
正確係→如果唔想咁多線...先真......

3萬

鑽石玩家

終於知道個答案,真係好多謝咁多位師兄高手的解答,其實可唔可以post個x-60入MS 或白MK頭的DIY過程,等我試試 ...
hmsam 發表於 2011-10-23 18:24

對於初玩者黎講,一黎就整X60未必可以成功,就算用MS頭都唔係咁易,
仲要話白色MK頭添!
祇回應不推介!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

對於初玩者黎講,一黎就整X60未必可以成功,就算用MS頭都唔係咁易,
仲要話白色MK頭添! ...
KING 發表於 2011-10-23 19:36

呢樣真, 當日小弟第一次整係條x25, 都整咗好耐, 又改咗2-3次, 所以之後自己都整多條平平地belden線嚟練吓!!
睇吓有無ching可以詳細將個過程影落嚟比大家參考啦!