設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 有最近有聲稱 Post76 網友在深之都買我 USB 線退回

銀級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
本來我一般不理會下家分銷的操作,但經過了解後,原來是一場誤會,加上對方向深之都聲稱是 Post76 網友,感覺在需要說明。

1) 在 JADIS 兄這個貼里我已表示,我自家品牌產品未有在港發售:http://www.post76.com/discuss/vi ... p;page=1#pid1370378

2) 深之都 CAN WORKSHOP 是我旗下代理其他品牌的分銷,並非我自家品牌產品正式分銷

3) 因為跟 CAN WORKSHOP 共用倉庫,所以有些情况下我可能不知道他拿什麼過店面展示

4) 這次主要是在倉庫僅有的兩條 USB 線,都是准備寄貨,為我俄羅斯代理特別為 TE7022L 蕊片專門調制,只支持非異步全速 24/96,上不到 24/192 的

5) 常規能支持 24/192 的型號,不單香港沒貨,內地也正處於供不應求的情况,所以就算預訂也要等上三周或以上

因的經過了解後,發現由於 CAN WORKSHOP 對 USB 相關技術知識不足,可能言詞有所沖突,特此開 POST 向該位網友致歉。

由於我本人未有跟該網友接觸過,為表示誠意致歉,請於三周後聯系 CAN WORKSHOP,我會免費送你那條 1800 元 USB 線的常規型號給你的。

再次為所有誤會及沖突致歉。

評分

參與人數 5威望 +50 收起 理由
Einstein + 10
KING + 10
leo25 + 10
raymond430 + 10 great
plnl88 + 10 真君子!值得加分。

查看全部評分

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
以和為貴........咪好!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

誤會啫, 無問題既, ching有無興趣同版管組傾吓, 可以為大家多啲介紹Wilmer既線材?

銀級玩家

誤會啫, 無問題既, ching有無興趣同版管組傾吓, 可以為大家多啲介紹Wilmer既線材?  ...
ykluk 發表於 2011-10-21 15:38

睇下點先。。。。始終一賣野身份就唔同左,到時又回歸寂寞,好難吹發燒經

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

睇下點先。。。。始終一賣野身份就唔同左,到時又回歸寂寞,好難吹發燒經 ...
Wilmer威馬 發表於 2011-10-21 15:40

小弟較為欣賞ching你咁老實既作風, 係賣線係推介係吹發燒經一清二楚, 最驚啲品牌做打手搞到各ching都唔知信乜好.
個人覺得ching可以同版管組傾吓介紹ching既線材, 喺會員區就真係講business或者做團購, 但係其他區咪做返自己, 當然ching你講嘢係持平就唔會有其他人誤會啦!!

小弟一直覺得有好嘢又得試就最開心!!

評分

參與人數 3威望 +21 收起 理由
KING + 10
plnl88 + 10
sanlamsan + 1 支持你的講法

查看全部評分

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

睇下點先。。。。始終一賣野身份就唔同左,到時又回歸寂寞,好難吹發燒經 ...
Wilmer威馬 發表於 2011-10-21 15:40

唔會,唔會。
我地啲新手草根,就算買唔起都希望從大師文中執到啲微燒知識。
還望大師多啲出 POST,教教我地呢班盲毛,等我地流到一地口水。

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

都唔賣香港,唔駛怕

銀級玩家

小弟較為欣賞ching你咁老實既作風, 係賣線係推介係吹發燒經一清二楚, 最驚啲品牌做打手搞到各ching都唔 ...
ykluk 發表於 2011-10-21 15:50

好難架!記得好多年前響 3x 台,有位朋友問線,咁橋佢套野夾 AQ,我介紹 AQ  啦!點知比人質左句:「威馬你幾時賣埋 AQ 架!?水貨呀?」,從此我就響香港網消失左八、九年。

響呢度蒲頭,都係師弟 JADIS 話我再自自閉閉就冇師兄弟做,先用 goldkenn 個名注冊,點知有個 post 忍唔到口現左真身,費事日後比人翻舊帳以為我特登用假名先注冊迫 Wilmer威馬,得我都唔想用真名。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

有"射"自然香
同眾板友吹水同介紹/賣好既產品比板友其實無沖突
有好野無人會唔歡迎.....大家都係要出血.....最重要係物有所值(最好係超值)

呢度既師兄都係心水清, 邊d係真心試用推介, 邊d係打手(都唔多覺有)都分得到既

唔駛擔心咁多.....同板管酙酙先啦

評分

參與人數 3威望 +25 收起 理由
KING + 10
ykluk + 5
plnl88 + 10

查看全部評分

己所不欲勿施於人
各有前因莫羡人

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

小弟較為欣賞ching你咁老實既作風, 係賣線係推介係吹發燒經一清二楚, 最驚啲品牌做打手搞到各ching都唔 ...
ykluk 發表於 2011-10-21 15:50

六爺,講得好!
今晚記得早啲到,比我打你隻手呀。
蘋果大淫,今午比左條貌似金腳帶的繩比我。