設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: coolpan

[討論] Dark Souls 交流區

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 70# 大佬John

係呀, 得佢有, 冇SHORTCUT, 快買, 開左之後真係儲魂天堂, 一轉手就有7000!
窮人玩AV, AV玩窮人

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問有冇CHING知道打玩蝴蝶之後攞到的監視塔鎖匙係去邊度開門, 我行黎行去都唔知係邊...又唔見有門等我開.....

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

回復 72# coolpan

我o岩o岩都打左蝴碟, 條key係開打牛頭之前果個塔既底層, 下面有個肥佬Havel, 如果有master key就已經開左, 我冇, 所以正話打完蝴蝶, 即刻去打Havel...有隻超正戒指....但係我將果塊Divine ember俾左打鐵佬之後, 撳錯制將我把主力Battle Axe +7 變左做Divine Battle axe, 浪費左兩粒Large Titanite...妖...依家要用Mace +6 同果支Divine Axe.....直至我搵到多兩粒Large Titanite...

打埋森林果隻黑騎, 好彩執到佢把大關刀, 不過有排都唔夠力用

渣住兩粒Transient Curse去打鬼, 原來打打下D鬼會跌返兩粒出來, 我死左幾次, 不過儲到7粒.

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

回復 71# coolpan

反正upgrade左 divine weapon. 去firelike shine 墓地果度打下骨頭, 雙手斬三下KO一隻骨, 原來有條路通去catacomb...膽粗粗入去, 打打下送'人性', 唔好o徒左佢即刻kindle bonfire...之後俾人入侵...我見到條友仔走去開機關(有條橋會反轉).. 條友開完機關之後唔見左人, 我唔理佢就咁過橋...過到一半..條橋開始反轉, 跌落街死....條友仔set我屎碌架..XD

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 74# 大佬John

地底d⻣頭會不斷翻生,唔知係咪有d漂浮頭攪鬼,但係又target lock唔到佢地

三潮玩家

回復 75# coolpan

打鐵佬話: 傳說森林入面另外一個打鐵佬識打Divine weapon...所有去Catacomb既人都會搵佢打武器....
Divine武器可以防止骨頭復活...我o岩o岩拎住一把入去打..中途有蚚蜴, 執到綠色石(Divine). 打到大佬果度, 但係走返出firelink shine再去打鐵. 依家有支Divine Battle Axe +2

進階玩家

於有限的金錢內享受音響帶來的樂 ...

打左幾日 , 原來你地傾左呾多,爬左好耐文先睇哂 , 我岩岩過左古城 , 而家想升下武器去打骨

三潮玩家

回復 77# ohei_pak

去第一頁個post, click 收藏>關注新回覆 就唔會miss喇.

三潮玩家

回復 77# ohei_pak

正話打左Catacomb.. 過埋大佬(pinwheel)...同Demon's Souls既 Fool's Idol一樣, 會分身, 所以我估佢怕火, 結果真係, 向真身掟幾個火球佢就死了...中途錯有錯著, 跌左落個窿度, 有cutscene, 嚇死我, 係trailer見到果隻有鬚既骨頭, 以為係大佬, 原來係打鐵佬...可以即場打divine weapon. 諗住返轉頭去捉蚚蜴, 點知三次都俾佢走左...升唔到武器... 過左大佬之後就係Tomb of Giants...勁多大骨, 唔夠打又冇shortcut. 要老遠行返firelink shine...

之後去試下打紅偽龍...點知跑左去佢身後, 佢就會飛走....不過執到把Claymore, 打樹/打鬼一流...夠長.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Ching咁快大戰骨頭,利害! 我剛剛先至同隻古龍訂約,但係奇怪嘅事發生了......我行出灰湖個畫面時,隻9頭龍突然死左......我仲未斬佢個屁屁.....激死我