設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[外國] 電影報告:盜海豪情 13王牌(含內容)DVD實物圖在第三頁

進階玩家

故事簡介:

一班情深義重的手足今次重出江湖,只為要報仇雪恨。丹尼奧遜今次將率領一班兄弟進行一次幾乎沒有可能成功的任務,志在搗破新落成的柏克賭場。
殺人不貶眼的賭場老闆威利柏克出賣了丹尼奧遜的好友兼恩師泰斯各,令他長期躺在醫院病床上,性命垂危。威利柏克沒有想過這是個非常嚴重的錯誤,因為奧遜一幫瞞徒決定將在他旗下賭場開幕的大喜日子,進行一次最無情的報復。
奧遜的復仇大計分成兩部分。他們首先要在賭桌上大展身手,讓威利柏克知道,他的賭場原來可以讓他傾家盪產。另外,他們要徹底破壞威利柏克的名聲和自尊,讓他引以為傲的酒店事業跌入萬劫不復的谷底。奧遜的復計劃周詳而危險,幾乎沒有可能實現,不過一眾合作無間的瞞徒,勢將把不可能變成可能。

個人感想:lol:lol:

電影在香港上畫已經一個星期多了,一直都在決定看還是不看,因為第二集的口碑實在太爛了:Q:Q:Q。

但在星期四那天,有空看了第二集,看完之後,覺得不是大家說的爛,我認為雖然同第一集比較是差了一點點,但總算是值得我去看,就在這樣情況下,星期五晚上就去看這套"奧遜十三"了!!:lol:lol而就我見,當晚都算幾Full下,只有頭一兩排沒賣哂飛!

講開又講,開埸前放映的一套電影預告還頗吸引的,那套就是"Zodiac"了,相信等到上畫還是有機會去看的:D:D。
電影一開埸就交代Reuben比Bank呃左,跟住奧遜佢地重出江湖去報復,誓要令到Bank既賭場血本無歸;P;P。今集整體既節奏明快,無左第二集既敗北多講少做,故事好快就講佢地點樣佈署整鬼間賭場,佢地點樣精心設計要去賭場嬴大錢,過程好有趣,有第一集既感覺,故意加入一些搞笑元素,好似畢佬長草扮科學家;Matt Damon扮大鼻佬色誘套戲唯一女主角等等;P;P,總之今集比我最大既感覺,就係套戲好充實,無任何悶埸!

但係套野都有缺點,第一正正就是無一個靚靚既女主角啦Smilies011Smilies011Smilies011,其次就係有一個唔太合理既地方,就係鑽地扮地震個下,雖然幾好笑,但有點不合理吧,但我還是可以接受!而今集加入既阿爾柏仙奴,我個人覺得佢拍演得唔夠狠,同佐治古尼對話既鏡頭可見,表現唔出一代教父既本色,是較可惜的地方,字幕如hand神講,係台式字幕,係字幕出現"屌"字使全戲院既人都唔知比咩反應,我認為是可以改進的地方!

另外有幾點可以講下,我相當喜歡導演既手法,成套戲輕鬆明快,122分鍾既片長絕對唔覺得耐,而已今集角色戲份分配較平均,無乜垃圾角色存在!Smilies018Smilies018Smilies018

總括而言,我認為奧遜十三是值得去睇既,一部有劇情搞笑輕鬆既作品,而且正係睇佐治古尼同畢佬都抵番哂啦,仲有仲有,Matt Damon呢....Smilies010Smilies010Smilies010睇呢幾粒聲已經值得我比錢了:lol:lol!!!今集一洗為拍而拍既感覺,可以話總結我想講既野!

只係小弟既個人感想而已,完!

.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

一陣整頭條呀!!!:victory:

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

進階玩家

唔該哂小瑟兄Smilies010 Smilies010

星級玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽VIP勲章

上集night fox,今集變o左個二打六咁.....

進階玩家

原帖由 hand神 於 2007-6-16 23:44 發表
上集night fox,今集變o左個二打六咁.....

我個人認為NIGHT FOX一角既出現都只為了突現OCEAN既聰明,計中計姐
不過上集都好似唔太重要,雖然話同劇情有關,但真係唔太重要....

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

等出碟至買黎睇!:D

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章

如果買到飛, 今晚睇, 哈哈!!!

進階玩家

原帖由 目木 於 2007-6-17 18:12 發表
如果買到飛, 今晚睇, 哈哈!!!

咁買唔買到飛呀??

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章

原帖由 nlcc_ 於 2007-6-18 17:46 發表

咁買唔買到飛呀??

買到呀! 起屯門凱都睇即場, 全場好吉!! 正!
仲要35蚊張戲飛, 嘩, 起邊度搵呀!!

套戲, 由於自己第一次睇, 連第一集都未睇,
所以唔係好知個故事講乜,
不過套戲有好多地方都好令人回味,
好似整鬼個酒店評分人, hack FBI 相 ... 等等,
都係好鬼死正,
不過正如之前所講, 唔係好明套戲做乜, 自己覺得有悶場!!

不過相信睇返第1, 2之後, 就會感受到正既感覺呀!!