設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: JKC710

MIRAGE NANOSAT / PRESTIGE

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

又係超型仔! Smilies018
相信會係營造空間感嘅高手 :D
原帖由 JKC710 於 2008-12-15 17:46 發表

我都覺呢隻用黎做中置既話D聲會唔會散得滯..........有無朋友用緊呢???

呢對前置又點睇呢???
Model  OMNI 150  
...
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

各位師兄, 想請問下 5.1 Mirage NANOSAT Prestige 同獨立package既 Mirage NANOSAT Prestige有咩分別呢?? 因為小弟上網開post收喇叭, 有位朋友就話佢果2隻係跟佢套5.1既, 全新, 配件有stand, 問佢幾錢, 佢話無意見, 想問下我應該開價幾多呢???

另外yahoo拍賣都有Mirage NANOSAT Prestige, 果個人就答獨立package係比5.1果其中兩隻高級d既, 請問佢所講既是否屬實呢???

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

wil師兄返黎未呢.........

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Sorry ... Since I have a family business that I can't frequency to come here until Mid Jan, 2009.
If you have any urgent request, please feel free to contact me or mankoo by pm.
We must reply you once I log-in & see your pm.

Anyways, what can I help you ... my bro?
I

原帖由 JKC710 於 2008-12-16 14:14 發表
wil師兄返黎未呢.........

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

According to my information that 5.1 Mirage NANOSAT Prestige vs Mirage NANOSAT Prestige ...
100% no different.  If the speaker of Mirage is same class, the 5.1's one & single version is made by the same material, tech. & performance!

原帖由 JKC710 於 2008-12-15 22:17 發表
各位師兄, 想請問下 5.1 Mirage NANOSAT Prestige 同獨立package既 Mirage NANOSAT Prestige有咩分別呢?? 因為小弟上網開post收喇叭, 有位朋友就話佢果2隻係跟佢套5.1既, 全新, 配件有stand, 問佢幾錢, 佢話無意見,  ...

鉑金玩家

原帖由 wil-wil 於 2008-12-16 14:22 發表
According to my information that 5.1 Mirage NANOSAT Prestige vs Mirage NANOSAT Prestige ...
100% no different.  If the speaker of Mirage is same class, the 5.1's one & single version is made by the sa ...

唔該哂wil兄~~ 咁我就放心喇, 巴士果邊有人放$2000, 佢話100%全新, 不過保養就跟佢套5.1既, 我試下還價$1700~~

1萬

副版管

Hope you can get your favorite.  I use 4 Mirage speakers for the surround sound too, is really good choice!

原帖由 JKC710 於 2008-12-16 14:35 發表

唔該哂wil兄~~ 咁我就放心喇, 巴士果邊有人放$2000, 佢話100%全新, 不過保養就跟佢套5.1既, 我試下還價$1700~~

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

JKC71兄

我用一對Omni 150 做前, C-150做中, 兩對Prestige用surround。
聲唔可以話好靚,不過個價同外表都過得自已過得老板。
再換就想要MKSmilies011 Smilies011
Denon 4308
Panasonic TH-P50VT30H
Sony  PS3
Oppo 95
Pioneer BDP-05FD
Mirage Omni 150, Omni C-15, Prestige
Energy S8.3
Sound Master 18.3 + WLM Diva

鉑金玩家

原帖由 Eclipse 於 2008-12-16 15:03 發表
JKC71兄

我用一對Omni 150 做前, C-150做中, 兩對Prestige用surround。
聲唔可以話好靚,不過個價同外表都過得自已過得老板。
再換就想要MKSmilies011 Smilies011

可唔可以影張你surround擺位既相黎參考下呢??? 因為4隻surround都係360度喇叭, 定位方面會唔會有d問題呢???
應該係話你ttl 7隻喇叭都係360度, 會唔會令到各聲道混淆呢??? 我諗住放工去金馬倫通利試試~

上佢個網又搵唔到 omni 150既資料, 我都想換埋佢ga.......個樣咁特別~~
http://www.miragespeakers.com/na-en/

鉑金玩家

原帖由 wil-wil 於 2008-12-16 14:37 發表
Hope you can get your favorite.  I use 4 Mirage speakers for the surround sound too, is really good choice!

哈哈, 我還價$ 1600佢肯賣俾我, 不過唔知佢跟唔跟住腳架同個MOUNT俾我~~