設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[外國] 鐵甲鋼拳...... J J 小評 (含內容)

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

外界口碑普遍讚好,由原本對呢齣戲一d興趣都無到而家到o係戲院睇埋添,呢個落差真係大,所以電影既野真係千其咪比個戲名或者卡士影響到,如果唔係會睇小好多好既電影。

講真故事真係勁老土,d機械人造型又唔靚仔,點解都仲會覺得成兩粒鐘既戲唔覺悶呢!呢個就係呢套戲厲害之處。一個失意既拳手,遇返一個從無一齊生活過既兒子,唔好講話做一個稱職既爸爸,就算點樣同呢個仔相處呢個爸爸都曉點Handle,故事就係由呢對父子開始序章。

講明勁老土既故仔梗係不外乎,男主角失意潦倒、跟住好似有d起色、點知再失敗多鑊、然後黎個絕境大翻生,拿~~~~呢d咪叫熱血囉!套戲最搶戲當然係做男主角個兒子既死靚仔,演譯生鬼得黎又唔過火,果種希望爸爸為自己做d野果種渴求眼神,真係完全比到戲我,而男主角終於可以擺脫狼人既角色,做一個初頭為左錢連個仔都有個價兼過份自負既PK爸爸,仲有套戲由個仔o係垃圾堆搵翻黎既Atom機械人將佢人性化,呢d原素加埋就成為一套唔錯既電影。

電腦特技既機械人你地唔使擔心,一d都唔似CG畫面,始終史提芬史匹堡既出品係有保證既!線結:唔講咁多,如果要做一個標準,呢套戲好睇過變型金剛3 N倍,以一套爆米花既電影有親情、特技、笑料於一身絕對值回票價,比較近期既係又3D唔係3D既所謂荷里活大片,呢套真係值得入戲院捧場。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +30 收起 理由
Maldini + 10
stanleykc13 + 10
tanglapyan + 10

查看全部評分

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

近排少入戲院睇戲, 呢套係最近令我有d衝動想買飛....

評分

參與人數 1威望 +4 收起 理由
245141525 + 4

查看全部評分

TV:46HX920
BDP:OPPO 93
AMP:LX 73
FS:B&W 684
CS:B&W HTM61
SR:B&W DS3
SB:Sunfire 10
DAC: MD10

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

真係幾好睇

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

最初都只係諗住捧hugh jackman場, 點知好睇到咁, 仲要最後同atom一齊打嗰段有啲眼濕濕添!! 搵返自己既感覺真係好感動!!

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

輪拳賽贏信心呢得鋪排真係幾正!

2萬

三潮玩家

J J

個細路原來係做靚仔時既雷神!唔怪之得好似熟口熟面啦!
前途無可限量

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係咪一套激勵電影 ? !

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

係咪一套激勵電影 ? !
edlsang 發表於 2011-10-17 12:44

都可以咁講, 熱血既, 不過cg好真好靚, 睇特技都啱, 男人睇就知道"搵返自己"係幾重要!!

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
幾好睇...........

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我都好想入場睇o架!不過老細對呢類戲冇乜興趣,都係等BD算囉!