設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

試攪團購[英版]The Dark Knight (2 Discs) [Blu-ray]

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
大家都知道依家港版 BLU-RAY DISK比得利做哂咁滯, 港版 BLU-RAY一出動不動就 230(最平),
但眼見好多韓版, 英版同其他國家既BLU-RAY版連運費都好似比港版平一成左右.
但我對海外購碟又唔熟, 唔知有冇兄弟成日係網上買海外版碟既, 可以指教一下, 如果我熟習左個程序,
每有新版既BLU-RAY出而又有比較優惠既海外版時, 由我來做攪手同大家玩團購, 唔知大家點睇呢????

團購 POST:
http://www.post76.com/discuss/vi ... fromuid=4#pid103016

團購最後召集 09-DEC-2008 13:30前 CONFIRM
http://www.post76.com/discuss/vi ... fromuid=4#pid103293
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

100% support.....!!!!!
i only have experience ordering books at amazon jp,and some other us online store for photo accessories quite fast service,you can track the items all the way,credit cards is quite safe
i guess its all about the same when ordering stuff from other big online stories,
from ordering 團購 from other camera forum,i deposit the full payment to a bank acc,the shipment charge can equally divide and share by items

進階玩家

舉腳贊成啦
唔好比奸商賺
要做精明消費者
但等我先買BD playerSmilies005

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

讚成!
跟大圍!Smilies011 Smilies011 Smilies011

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

其實我需要幾樣野大家支援一下既, 我地就試下攪一次先, 以BATMAN 黑夜之神為例.

第一, 邊個國家既版本係有埋中1文字幕架呢??
第二, 邊個網可以網上訂購呢?

如果我知道以上二樣野, 我就可以問下邊位仁兄有興趣, 之後就習埋一齊買返來!!!
當然, 購買過程中我有唔明既野, 又會需要大家再幫忙呢!!!!

而我收到哂D碟之後, 我就會約大家出黎又好, 寄碟比你地又好, 郵費就會由我來負責呢!!!:lol :lol :lol
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

團購呢,如果搞手自己無門路,最好找比較信譽高的網上商店,而且最好經 PayPal 或 VISA / Master 付款,萬一收唔到貨,都有得追!如果貪平,但最後收唔到貨,都幾煩,我自己就試過一次做搞手遇過咁的情況,好在大部分相熟的會員都信我,只係個別一兩個會員比較喜歡生事,否則要我自己貼番錢出來,幾蚊又好,幾萬蚊都好,始終唔係一件好事,幸好事件搞左大半年後,終於搞得番錢退比人,但匯額差價同手續費都自己食左就算,果度都夠我買不少零食過日子的!

交收就最好約一次至兩次面交,最好放工時間係旺角區就應該方便到最多人,其它的可以郵寄或速遞,亦可以使用寄存服務,我有相熟的旺角店鋪做寄存,每次預$10左右吧,有興趣再講詳情!

跟著就係網上購買的問題,搞手要小心匯價係計你信用卡結算日的,而且會有海外簽賬手續費,所以網上見到的價錢,同信用卡實際收你的價錢會有出入,小心唔好收少左錢!

以下係比較常見的出名購物網站

HMV 日本
Amazon 美國 英國 日本 德國 法國

P.S.: 如果係搞,咁我今日唔落order買黑夜之神了! 支持下團購都好,哈! XD

5萬

總版管

定兄果然係經驗老到, 真係多謝哂你既寶貴意見呀, 我諗我都會係係大型既網上商店買就算了.
我依家先上 Amazon睇下先!!!!

Post76玩樂網.

5萬

總版管

岩岩睇完, US黑夜之神好似冇中文字幕呢!!!!
UK果個都好似冇喎!!!
Product details

* Actors: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal
    * Directors: Christopher Nolan
    * Writers: Christopher Nolan, Bob Kane, David S. Goyer, Jonathan Nolan
    * Producers: Christopher Nolan, Benjamin Melniker, Charles Roven
    * Format: PAL
    * Subtitles: English, French, Spanish
    * Region: Region 2 ( DVD formats.)
    * Aspect Ratio: 2.35:1
    * Number of discs: 2
    * Classification: 12
    * Studio: Warner Home Video
    * DVD Release Date: 8 Dec 2008
    * Run Time: 146 minutes
    * Average Customer Review:

Post76玩樂網.

5萬

總版管

德國Amazon就唔識睇字幕~~~~:@

進階玩家

回復 # 的帖子

UK版有中文字幕
但region B未必每部BD player都讀到
http://www.play.com/DVD/Blu-ray/ ... night/Product.html#