設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ming

[網絡寬頻] 今日下午無咩做 做左幾隻router測試

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ming sir 有無推介比我可呀,用開dlink 665, 一個星期死兩次 要boot :(

要求:
- under $1000
- have 4port gig switch
- 802.11n
- wireless area the larger the better, 最好樓上都收到
- 吾hang, 吾洗成日boot
- speed is NOT in top priority

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ming sir 有無推介比我可呀,用開dlink 665, 一個星期死兩次 要boot :(

要求:
- under $1000
- have 4port  ...
Lester 發表於 2011-11-30 11:00

asus n56u $970@漢科
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

星級玩家

asus n56u $970@漢科
ming 發表於 2011-11-30 11:31

個樣咁攪鬼

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

個樣咁攪鬼
Lester 發表於 2011-11-30 11:34

型喎
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

星級玩家

型喎
ming 發表於 2011-11-30 14:02

用曬四個LAN port 會吾會跌架?

1萬

黑鑽玩家

咁又唔知喎 通常我用2個 因為有switch

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# ming

Ming Sir 因小弟黎緊會轉用香港寬頻 BB100 想請教一吓有邊幾隻 Route 可以選擇?價錢當然越平越好,我多數用途都係串流睇電視、BT,最好可以熄咗電腦後都可以係外置 HD 繼續 DL,最緊要就係可以食得曬嗰100M啦。唔該 Ming Sir 可唔可以推介吓呢?自己心目中嘅品牌 Buffalo、Asus。
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

回復  ming

Ming Sir 因小弟黎緊會轉用香港寬頻 BB100 想請教一吓有邊幾隻 Route 可以選擇?價錢當 ...
Kevin70 發表於 2011-12-14 14:52

有無興趣食我隻 Buffallo ,等我可以 升級 我果隻最大得180M,想換隻1000M

1萬

黑鑽玩家

Re: [網絡寬頻] 今日下午無咩做 做左幾隻router測試

<b>回復 1# <i>ming</i> </b>

Ming Sir 因小弟黎緊會轉用香港寬頻 BB100 想請教一吓有邊幾隻 Route 可以選擇?價錢當然越平越好,我多數用途都係串流睇電視、BT,最好可以熄咗電腦後都可以係外置 HD 繼續 DL,最緊要就係可以食得曬嗰100M啦。唔該 Ming Sir 可唔可以推介吓呢?自己心目中嘅品牌 Buffalo、Asus。

買asus N56U 一勞永逸 第日升級都夠用

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 49# ming

我諗住依家先用得100M買個平啲用住先,到2年後再諗,到時又係另一個世界,所以以現時夠用就算,如果以我嘅用途及要求有無甚麼可以選擇呢?唔該Ming Sir俾啲意見小弟參考吓!
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼