設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: richardbiu

[顯示器] panasonic th-p50vt-30h 請教

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  richardbiu

如果部VT30要煲,我可唔可以每天長開佢4至5個鐘,但長期睇同一個台又會唔會有燒印?謝謝 ...
stephen_brother 發表於 2011-10-12 18:47

Don't worry ! My VT30 alway to see TCC every day and every time 6:00 pm to 0:00am.

(standard mode setting all under 50 & change 48).

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Don't worry ! My VT30 alway to see TCC every day and every time 6:00 pm to 0:00am.

(stan ...
Netmans 發表於 2011-10-12 18:55

謝謝師兄,即係睇同一個台都沒事?
因為我是番夜班的(太太就朝9晚6),所以我諗住朝早等佢番咗工後,就由早上8點開到下午5時(睇同一個台),等部機快d煲好。
stephen_brother

銀級玩家

謝謝師兄,即係睇同一個台都沒事?
因為我是番夜班的(太太就朝9晚6),所以我諗住朝早等佢番咗工後,就 ...
stephen_brother 發表於 2011-10-12 19:16

May be too long ...  My case is 6 hrs only..

U want to fast on 200 hrs but your (太太就朝9晚6) .

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 53# Netmans

咁無辦法,唯有慢慢煲佢一個月

PS:師兄,係咪最初用standard mode 全部setting change to 48 ?師兄如果方便,可否給我一張閣下setting的相,讓我參考一下,謝謝
stephen_brother

銀級玩家

回復  Netmans

咁無辦法,唯有慢慢煲佢一個月

PS:師兄,係咪最初用standard mode 全部settin ...
stephen_brother 發表於 2011-10-12 21:35

My Panasonic P50 VT30H 初體驗

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=84811

里奧 SAYS
check機 : plasma同lcd 差不多 , 都係用淨色圖睇光/死點 .
係要注意plasma 頭200小時最好用"標準/電影/THX MODE 睇 ,解像度亦不好高過50. 鮮艷MODE絕不能用 .
睇tv節目用<點對點SIZE>有機會4個邊位有黑線印 , 或可用"16:9擴張"睇一排先 . 過左run-in期先更改番正確size .  \
其實都沒什麼特別 , 只係要run-in 期je . 放心使用 ~

http://www.post76.com/discuss/vi ... ;extra=&page=40

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
plnl88 + 10

查看全部評分

進階玩家

唔駛緊張架 stephen_brother 師兄,
我跟 里奧 師兄方法日日開10粒鐘都無問題
最主要係SET 去觀賞模式係 "標準"
(因為想快D RUN IN 完打機囉)
平時我多數睇高清台 (LOGO 在右上方)
唔睇時但想RUN下機就睇轉去亞視 (因為亞視既LOGO係左上方)
P50VT30H
Denon 1912
Klipsch
RF-52II
RC-42II
RS-42II
Klipsch SW-110

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

如果用$23600 cash price 買到, 係咪算好平?

黃金玩家

回復 57# micma

yes

進階玩家

回復 57# micma

Where did you buy it?

黃金玩家

如果用$23600 cash price 買到, 係咪算好平?
micma 發表於 2011-10-13 14:03

有無野送?