設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

日本議員又講廢話..........

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
啱啱睇新聞報導,話日本國會有約四十幾個自民黨員發起要我國展覽館不要再展示那些講日本二次大戰暴行的圖片,話我地歪曲歷史觀,無利中日關係喎........
挑那星,street仆架,我睇完真係差啲想搵嘢掟電視機,嗰班不知所謂的攪事架頭,你地不如搵到啲戰時係好形象嘅圖片俾我地啦,你搵到嘅我地即刻貼出嚟!!!但點會搵到吖?你地班烚頭咁樣做真係無助中日關係嘞.......真係扯晒火!!!:@ :@ :@

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢D友仔跟本就搞事棍:@

進階玩家

自民黨...賤民黨至真Smilies004 Smilies004 Smilies004

專業玩家

RX78

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

班日本仔唔想提:funk: ,思覺失調到以為自己冇做過。Smilies013 Smilies013 Smilies013

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

瘋人瘋語~ 講出黎都唔怕比人笑~ Smilies004

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 ahnel 於 2007-6-14 10:56 發表
瘋人瘋語~ 講出黎都唔怕比人笑~ Smilies004

完全同意你咁講, 佢地都真係幾唔知醜, 仲好意思講埋D咁既野, 依家中國既情況就好似係 FORUM D人咁, 癲果D由佢吠, 唔覆佢就算~~~~Smilies017Smilies017Smilies017Smilies017Smilies017
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我憤恨的不是他們不肯道歉不肯賠錢,而係佢地嘅態度,終戰之後都成62年半個世紀有多,人地德國嗰邊都肯站出來承擔責任,其總理直頭跪喺被迫害至死的受害者墓碑道歉添,架頭嗰邊就態度依舊,只是有啲首相係咁依道歉,但轉頭就參拜靖國神社、竄改教科書或者發爛渣無理取鬧等舉動,咁樣徹頭徹尾的做show,無非是戰敗的恥辱使自卑感作祟轉化成自以為係受害者的無定向喪心病狂間歇性思覺失調症而已,睇番三色台先後製作的特輯 "終戰五十年" 和 "終戰六十年",其實日本國內還有一群人性未泯的衛道之士不值右派的所作所為的,其中有教育學者、有記者,亦有曾參戰的老軍人,當中最表表者的可算是去年過逝的老兵東史郎了,他多次往內地謝罪並夠膽冒著生命危險挺身而出揭發當年日軍在我國殺戮的暴行最為人敬頌,右派之所以反其道而行,無非係想蒙敝日本新生代對政府的不滿和思維,喺特輯中有訪問到一個日本後生仔,記者向他講日軍當年的罪行時,他竟反駁無咁嘅事,仲話是無中生有的指證,到後來當地日本記者和香港記者給他看活生生的片段和圖片時,他目瞪口呆開不到聲,靜默了數分鐘,之後他就眼眨淚光似的即時向在場的香港記者解釋他從未見過這些片段和圖片,他真的不知自己國家竟幹出這等千夫所指的惡行,他對剛才無禮的行為致歉.......此等事件我相信都只是冰山一角,在日本國內應仍有好多好多的新生代是蒙在鼓裡不知情的,若嗰班死硬派仍執迷不悔地諗住隻手遮天,以圖暪天過海,這個超過半世紀的兩國死結永遠都不能解開,仲枉論搵兩國學者對二戰歷史來一個共識記錄.............:'(

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

依家日本就係想新果班架仔完全唔知以前發生咩事, 唉....呢樣就係人地國家內政, 我地又可以點丫, 不過架仔係無恥架勒, 依家仲要係右話事, 有咩辨法丫...........我仲要係係日本公司做事, 更加係冇法中既冇法啦!!!!:L :L :L :L
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黃金玩家

我都知冇計架嘞,只係睇到新聞見班議員又齋嗡一時火滾表達不滿而已,正如六四,我地有口話人冇口話自己,自己人打自己人仲痛心疾首呀!!!!:Q :Q

5萬

總版管

自己人打自己人係中國龍的文化, 更加係龍的宿命, 又係另一個冇計!!!!:lol :lol :lol :lol

Post76玩樂網.