設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: johnlawlaw

大家小心這個人

關閉 [複製鏈接]

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

光明正大就唔駛迴避啦, 要迴避就大家都心知肚明了。
PP-HK 發表於 2011-9-19 11:33

其實都係想氣氛緩和d 大家好落台o者.
Marantz SR7005
Philips BDP-7500
KEF Q700
KEF Q600c
Mirage MX 5.1
請參觀-> 我的家庭影院

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

其實想買一樣o野,點解自己唔親身去買,重要勞動到老人家,一部Amp都唔輕o架喎,可能買家唔得閒去收貨,但如果價錢講好o左(在電話),我相信賣家都會hold比講好價o既賣家o既,到時得閒才出來收貨o羅,最後都是最好在PM裡講好價,有證有據。
Optoma UHD65,Mr. Color A1U plus Player,Onkyo TX-RZ3100,Naim Nait XS2,Teddycap SE,FS:ProAc D20R,CS:ProAC Centre Voice,RS:Klipsch RP-402S,TS:MK Sound M-5,Sub:JL Audio F112 v2,Vertex 2

星級玩家

回復 69# ahnel

賣6舊,無2舊. 話少又唔係,話多又唔係...條氣實唔順...

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
光明正大就唔駛迴避啦, 要迴避就大家都心知肚明了。
PP-HK 發表於 2011-9-19 11:33

17seller call我提供手机,本人不在港
约交收,冇提先决條件下,好简单一部十年机,
連老人家都话吾要既,
吾试吾睇话幾錢就幾,你敢晤敢岀去睇
如果我做二手,我揾部七千,压價三千先夠維艾拉)

假使有先决條件,亦要俾试机,條件先有人質,
吾淮試岀黎即俾錢,系米seller一心情願尼

你地话系判官,但最后我雖不在場,但反过黎我系seller
吾系當事人米第日傾過,第日交收,点解要急住交收

交收完成又對價格不滿
到底有冇交易承担或原則

一个連自已作岀决定既都可以羅岀黎
怪罪人地吾岩,重洗咩講話事呀

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
回復  ahnel

賣6舊,無2舊. 話少又唔係,話多又唔係...條氣實唔順...
Zack_A 發表於 2011-9-19 12:14

Zack_A 兄每个seller都想賣最高,同様buyer想買最低
中间叫議價,香港好在有自由議價
如果吾議價,可能系冇成交,吾系無2舊

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

大家小心agic這個人

既然件貨已交收左,我相信再傾落去都唔會有結論,既然如此,大家就當係case study,曰後買賣雙方傾得清楚D,將誤會減到最低!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
Pooh + 10 好中肯!

查看全部評分

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

既然件貨已交收左,我相信再傾落去都唔會有結論,既然如此,大家就當係case study,曰後買賣雙方傾得清楚D, ...
Ken704 發表於 2011-9-19 12:48

補充一點,係有少少"焗住"成交,部amp鬼咁重,一來一回又side時間,似乎賣家係無咩選擇餘地而被迫妥協

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

17seller call我提供手机,本人不在港
约交收,冇提先决條件下,好简单一部十年机,
連老人家都话吾 ...
agic 發表於 2011-9-19 12:24

根據賣方的"口供":

係有一個女人打比我問我是否有一部amp賣,佢話係有人叫我打比你的,又問我幾多錢,我話600,咁就問我可以邊都交收,我就話旺角交收,去都就有一個老人家同我交收,但他比錢時就比400,我話是600,但他話唔知,佢有張紙寫住比400,咁我打返比個女人就話佢bass話一早pm你話你知無得試400,我話比佢聽佢都無pm過我,又叫佢同bass講現在可以去邊道試,之後又話無地方試算喇唔要喇,咁我真係O嘴,為有平比佢...

唔知師兄你有何回應/反駁?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

夠我上次賣AMP 單經典, 約好哂交收, 我車埋出去, 10PM 打到01AM 都唔聽電話,
人間蒸發, 第日用第個身份PM 我叫我平$200 , 我話唔想再俾人放飛機, 仲扮哂唔會,
其實係同一個人, 之後都唔敢再出聲 .
AMP:Marantz SR6009
2ch :PM8005,MuziShare x5,ZA01
BDP:OPPO 203
CAS:Linn Majik DS
FS:S5,R100
CS:Q200C
RS:Wireless KEF T101
Sub:EarthQuake P8 V2
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

專業玩家

回復 80# lamtsai

Ken 兄話齋,講落去,都唔會有結論架喇。邊個著,邊個唔著,個個都有自己立場同睇法。結論未必人人一樣,但大家都肯定學到野架喇。正如 Ken 兄講,當 Case Study,自己交易小心啲啦。