設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Tomotoshi

[港版] <星球大戰全集> : 港版 Blu-ray "(實物圖)" (多相)

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

唉~~好想入呀。冇水,買完真係連樹皮都冇得食
下個月快D出糧LA~

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唉~~好想入呀。冇水,買完真係連樹皮都冇得食
下個月快D出糧LA~
abgg 發表於 2011-9-17 11:03 PM

唔洗急,下個月入可能價錢再平d啦!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔洗急,下個月入可能價錢再平d啦!
Tomotoshi 發表於 2011-9-17 23:13

師兄- -"""最死我性格係唔怕貴幾十,最緊要有得睇個隻。依家吊住條引好辛苦

新仔玩家

好想快D買... 不過呢排風聲緊... 要下個月先入得...
dan

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

港版 STAR WARS Blu-ray .... "EPISODE VI REVENGE OF THE SITH" ???

印X錯字啦 ....

...
yim 發表於 2011-9-17 14:45

睇到哩度, 真係後悔買咗港版而唔係買美版

進階玩家

碟9隻Making of 無中字又得細格畫面
好想睇Making但係又唔明
其他師兄係味一樣呀
港版真係
limbo

高級玩家

有冇留意封底?第三集同第六集個英文名一樣?

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其他師兄係味一樣呀
港版真係{:1_352 ...
tribefai 發表於 2011-9-18 06:04 AM

可能係師兄部BD player要 update firmware,因為我用Pioneer 去睇係冇"細格畫面"問題。

鑽石玩家

其他師兄係味一樣呀
港版真係{:1_352 ...
tribefai 發表於 2011-9-18 06:04

不知大家買dvd或blu-ray碟, 是否只睇正片, 畫靚聲好就滿足? 估計都有一少部分人, 買碟睇除了睇正片, 都希望睇Making Of同聽Audio Commentary 了解毎場景拍攝花絮, 同時首選Extended Director Cut版買. 買得港版, 都希望有中文字幕睇得方便, 既然發行商出碟要我們消費者支持, 但好多時出得非常求其, 好似今次港版星戰9碟版, 都唔明點解Bonus Disc 1 & Bonus Disc 2 只得英字幕(冇中字), 就算香港人睇慣英文無問題, 但係6集星戰嘅2條Audio Commentary只有日字和韓文字幕, 雖然按Subtitle有English Commentary Text, 但好似同DVD一樣, 只顯示這段講者的名, 然後就無字幕. 聽外國人講英文因口音關係, 聽得比較辛苦, 有英字都相對方便(當然有中字就perfect啦), 除非英美版都冇, 衰就衰在今次美版Commentary 有英字幕俾Deaf and Hard of hearing嘅人睇, 得利都唔放在港版內, 咁不如刪除English Commentary Subtitle俾人選. 相反前傳3集加佐粤語Audio Track, 係好, 但有多少人選好似明珠台嘅配音睇. DVD版已有正片中字幕, 今次blu ray出成咁, 改買美版好過. 只是個人睇法, 大家點睇.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

不知大家買dvd或blu-ray碟, 是否只睇正片, 畫靚聲好就滿足? 估計都有一少部分人, 買碟睇除了睇正片, 都希 ...
fedfan 發表於 2011-9-18 17:37

本應我都想買美版,不過見有團購所以就買左港版啦
加上自己有一set日版dvd所以一向都係睇英字
我反而覺得有粵語聽都唔錯,話說我當年第一次star war都係睇明珠台聽粵語(果時仲讀緊小學......)
但係果個making無英文都真係幾煩,雖然唔係話聽唔明,不過有時都會聽少左幾隻字......