設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[AV擴音機] Onkyo TX-NR5009 旗艦體驗會, 回來了!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  孤身走我路

我座入邊第二行所以好近隻超低,座最後1行d ching都話直頭冇低音,應該隻10"唔夠用,不過 ...
lwk10 發表於 2011-9-16 16:34

可能今次驚大聲得滯會打穿兩隻拾仔 , 所以"就住就住"嚟玩啩.....?
200 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

黃金玩家

avlam 發表於 2011-9-16 16:39

(師兄你係謎妖, 要人猜謎? ) (I AM NOT BATMAN !)

啊 , 我知道喇,  你買咗Onkyo TX-NR5009 !!??
200 字節以內

黑鑽玩家

回復 31# 孤身走我路
唔計打唔打穿,就是有d胡都唔好啦!
PMC IB2
PMC TB2+ x7
ENERGY ES-18XL
PASSLABS XA160.5+XP30
YAMAHA 3030
PIONEER 608G
OPPO 95
SONY HW20
Stewart 100"

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

(師兄你係謎妖, 要人猜謎?  ) (I AM NOT BATMAN !)

啊 , 我知道喇,  你買咗Onkyo TX-NR5009 ! ...
孤身走我路 發表於 2011-9-16 16:46

邊度有啫!!!

黃金玩家

邊度有啫!!!
avlam 發表於 2011-9-16 16:57

有嘅 , 你鐘意失驚無神比驚喜我哋嘅...........
200 字節以內

黃金玩家

回復  孤身走我路
唔計打唔打穿,就是有d胡都唔好啦!
lwk10 發表於 2011-9-16 16:55

你聽到胡胡聲 ? 我直情聽/感受唔到有低音...(可能我坐第四行關係 , 真係好弱聲.....
200 字節以內

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 22# 孤身走我路

絕對認同師兄講法。你所指那場JL show應該係上年信和3067+triangle. 當晚是很正。天書一幕打爆心口。要乜有乜。阿Lam和hitman concert唱得有版有眼。

我第一場坐第一排正中。超低不夠我都不怪佢。但d高音太刺耳太distorted了。聲音實在太簿。每一重聲都係得大部分高音。所以我同樓上師兄感覺有頗大出入。對不起都要說,我覺得個音場好亂好渾濁。播雷神打玻璃橋我好痛苦。但和上年在信和種感覺是兩回事。而且我不知有冇用dts neox,總覺得上下前後包維感不足。可能期望過高又或者珠玉在前也未定。

以上只是小弟說出個人感受。不喜請勿打頭。最後仍要多謝76版主們為我們精心安排。

黑鑽玩家

你聽到胡胡聲 ? 我直情聽/感受唔到有低音...(可能我坐第四行關係 , 真係好弱聲..... ...
孤身走我路 發表於 2011-9-16 17:06

算啦ching反正5009 & hw30已超交足功課,s超低既表現就作日後買超低的參考吧!
PMC IB2
PMC TB2+ x7
YAMAHA 3030
OPPO 95
SONY HW20

黃金玩家

算啦ching反正5009 & hw30已超交足功課,s超低既表現就作日後買超低的參考吧! ...
lwk10 發表於 2011-9-16 17:14

部AMP係好嘢嚟嘅 , (絶對夠力 !)大家唔好比個低音嚇親....
200 字節以內

黑鑽玩家

回復 37# u571
我都是第1塲唔知是否位置問題,又唔覺高音難受,反而我座近超低,就比d胡胡聲攪到双耳有d唔舒服.
PMC IB2
PMC TB2+ x7
YAMAHA 3030
OPPO 95
SONY HW20