設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

新鐵金剛之量子殺機.....J J小評 (含內容)

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

好多野最怕貨比貨,人係,電影都係,好衰唔衰岩岩至翻睇翻對上果集,一比較之下優劣立見,無錯呢集一開場時已經黎個追趕跑跳碰既動作場面,同對上果集既地盤追逐戲有d類似,好似想做到懶緊張咁,但唔知係渣機果個搖得緊要定話剪接剪得衰,真係睇到有d眼花花。講完動作場面,講下文戲,好心要講到佢係情深就去盡d啦,咪鬼一時自隊烈酒扮憂鬱,轉頭就同個邦女郎卿卿我我,雙面人咩!

整套戲零零碎碎呢度講d果度講d,加上奸角唔突出,邦女郎唔太靚,散場果時仲有d睇電視劇既feel,即係好似睇完但對個故仔完全無乜進展果隻呢,但唔睇晒佢又好似爭咁d野,希望下集會黎個好頭好尾啦!

總結:如果抱住上集既感覺去睇,你會失望到暈,加上今日睇果時,坐我隔離果對疑似母子既物體成鬼日講野,真係失望 x 2。不過散場出門口果時有個肥仔同d friend吹水講話好睇過上集喎,哈哈~~原來睇戲既野真係好個人架,可能你地睇完會覺得好睇都唔定架!

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我至喜愛條女講 "Get in"......"I said get in....":D

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 劉一舟 於 2008-11-16 16:37 發表
我至喜愛條女講 "Get in"......"I said get in....":D

呢幕睇廣告都睇到,可以唔使o徒錢入戲院睇!;P

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好彩我唔係 fans, 唔係一定入場睇呢.
上集我都睇唔哂, 最後疥訓著左呢....
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

三潮玩家

J J

上集你睇到訓著,呢集無咁多文戲,可能岩你口味d喎!Smilies010 Smilies010 Smilies010

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 lkljason 於 2008-11-16 16:23 發表

好多野最怕貨比貨,人係,電影都係,好衰唔衰岩岩至翻睇翻對上果集,一比較之下優劣立見,無錯呢集一開場時已經黎個追趕跑跳碰既動作場面,同對上果集既 ...

我仲未有雞會睇, 真係詁唔到, 套戲反應會咁差, 好在有免費飛. 睇左都應該不至於太谷氣吧; 完結時有電視劇 feel, 係咪即係 TVB 劇集完結時, 定格影住個主角嚟個 "0下, 唔係華 " 表情嘛, 仲要係半開眼個隻. Smilies017

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 victor_wong 於 2008-11-16 22:18 發表

我仲未有雞會睇, 真係詁唔到, 套戲反應會咁差, 好在有免費飛. 睇左都應該不至於太谷氣吧; 完結時有電視劇 feel, 係咪即係 TVB 劇集完結時, 定格影住個主角嚟個 "0下, 唔係華 " 表情嘛, 仲要係半開眼個隻. Smilies0 ...

咁又未至於咁誇既!
我指係睇完既心情姐,並唔係個畫面咁樣定格!:lol
好彩我都係amc$35蚊飛黎睇,都尚算值回票價既!;P

進階玩家

QQ
我觉得呢期007似杀手多过特务Smilies025 ,
呢集既冇先进武器和车又冇激情戏Smilies009
虽然有D老土,不过007唔睇呢D睇咩呢:o

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 keanureeves 於 2008-11-17 10:22 發表

對!似殺手多個似特務,不停咁隊淋人!
無左007應有既英式紳士優默感!
其實上集都無,不過今集就變本加勵更似一頭蠻牛

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 keanureeves 於 2008-11-17 10:22 發表

原帖由 lkljason 於 2008-11-17 10:30 發表
對!似殺手多個似特務,不停咁隊淋人!
無左007應有既英式紳士優默感!
其實上集都無,不過今集就變本加勵更似一頭蠻牛

都話佢而家仍然係特務新丁一名,未做到智勇雙全的地步,加上為女報仇,暴力咗啲在所難免!!!
另我覺得冇太先進武器 (Sony電話算唔算??) 可以解釋為......因為呢個係占士邦初出道時的年代,若武器過份先進,會唔會接唔番之後故事的架構呢?Smilies009