設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[發燒碟] Phil.Harmonic 韋雄 [有陳潔麗合唱/隨碟附送LEAR Fs01耳機][實物圖]

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

2011年靚男聲 “韋雄” 最新大碟 “Phil.Harmonic”
收錄: HiFi天后陳潔麗合唱全新歌曲 “認定”及男聲重唱 “愛與痛的邊緣”
全碟混音於全亞洲最大,儀器最先進和最齊全的「The Village Studios」混音,母帶後期於美國紐約Sterling Sound製作, 而CD片於在奧地利SONY印製

CD
01. 三號航站樓 (聲效)
02. 數碼回憶
03. 午後的王府井 (聲效)
04. 轉發天氣
05. 工體北門 5:00AM
06. 認定 (與陳潔麗合唱)
07. 後海360 (聲效)
08. 愛不下去
09. 單身
10. 下一站天安門(聲效)
11. 別了北京
12. 愛與痛的邊緣
13. 我的愛
14. 數碼回憶(國)

DVD
01. 數碼回憶 (M.V)
02. 愛不下去 (M.V)
03. 轉發天氣 (M.V)
04. 愛與痛的邊緣 (M.V)
05. 我的愛 (M.V)
06. Behind the scenes: 製作@北京
07. 靈感@北京
08. 拍攝@北京
09. 數碼回憶(國) (M.V)

產品名稱:         Phil.Harmonic (CD + DVD)
歌手名稱:         韋 雄
推出日期:         2011-09-16

黃金玩家

韋達我就知,韋雄都係第一次聽呢個名

鑽石玩家

今日推出, $100入手, 隨碟附送LEAR Fs01耳機, 感覺幾抵買
CD話係澳洲製作, 今晚聽下先~~

[開箱文]

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
sunboy + 10 太過份啦......咁筍?

查看全部評分

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

ching 係邊到買架?好似唔多見呢隻碟既?

鑽石玩家

ching 係邊到買架?好似唔多見呢隻碟既?
kinfaat 發表於 2011-9-21 23:46

cd warehouse有售
其他CD舖唔見有入貨

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

喺av show聽過佢,唱歌ok,但串串地,印象不佳

鑽石玩家

喺av show聽過佢,唱歌ok,但串串地,印象不佳
perrybeckham 發表於 2011-9-22 01:43

唱得ok可以支持下喎, 香港地, 做hifi男聲真係等於倒錢落海

總算聽完一次, 錄音算唔錯; 錄音室是張敬軒於廣州既the village studio,
相信呢度最多師兄最為熟悉就是阿lam早排果隻碟都係呢個studio錄
呢位歌手把聲聽落有一兩成有康仔既味道, 我自己覺得無買錯, 歌都唔錯, 而且係大碟唔係EP, 而家天皇天后都唔做大碟咁濟

至於個耳機未試好唔好聲, 其實買CD送耳機兩者真係夾到不得了, 買CD就係要來聽, 真係俾佢諗得通
點解唱片公司們一直都諗唔到?
巨型月餅罐包裝要黎放月餅?
送IPHONE殼? 我唔用埃瘋! 就算用都唔會戴殼...
送相機繩?! 痴線...兩邊都唔啦更!!!

新仔玩家

我都在hifi展聽過佢同陳潔麗合唱, 唱得唔錯,
100蚊又ok抵wor~我都去cd warehouse搵下先!

鑽石玩家

試埋個耳機, 我覺得d聲幾唔錯~~

新仔玩家

隻CD 第6隻歌(認定) 2:11 - 2:12 跳左