設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[Beyond] 黃家強的另一面

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
認識家強多年,有一件事令我到今天想起都非常之開心及感動,2007年7月的一個盛夏,家強於九展開咗一個小型演唱會,好多都知我一定會出席,但同又有好多人叫我唔好去,原因係我個仔仔會係2007年10月出世,但我知道萬一我錯過咗就最少一年不會再有機會見家強啦!最後我老公唯有喺多方壓力下陪我出席。

我的入場券係企位,所以一早就到九展等待入場,時開一分一秒的過去,心真係好急,希望可以快快比我見到家強就好啦!突然我眼前有個很熟識的面孔出現,原來不知何時家強發現到我,一個箭步,家強來到我的身旁,我仲以為家強來問個好,點知比家強罵,不過我知道家強的苦心,等我同大家分享一吓當時的對話內容啦!

家強:嘩!你咁大個肚仲嚟呀!好辛苦呀!不如你返屋企
我:唔得,錯過今日的機會我就唔知幾時先可以再見到你啦!
家強:點解呀!?
我:我今日唔睇,我仔仔十月出世,到你十一月開生日會我就正正坐月時間,咁你話我要幾時先見到你呀!我唔走呀
家強:你唔好行開,比我去完厠所返嚟話你知,我唔想你企咁長時間
我:好呀!
(我真係由個心笑出嚟,家強真係好似一個朋友咁同我交談,開心到爆)
家強:我只係有一張坐位,你唔好再比我見到你企係到呀!開場之前你好去搵地方坐坐啦!知嗎?
我:知道
(有人同我講家強好似好唔開心,但我知道家強係關心我才會咁)

終於到咗開場時間,開心的時間總會過得很快,就係臨近完場的時候,家強開始講一些多謝的說話,當中不少得多謝歌迷啦!點知家強講咗一段令我難以相信的說話,又等大家同我一齊回味呀!

家強:......今晚有一個好特別的歌迷嚟到捧場,佢已經有咗7個月啦!我叫佢唔好嚟,佢話怕之後好難有機會見到,所以今晚一定要嚟,我好多謝佢,唔知佢而家坐喺邊呢?(大燈不停找我,我唯有企起身啦!)多謝你!

由完場到車站的路程中,不少人喺我身旁講:呢!嗰個就係家強口中大住個肚嚟睇 Show Fans 囉!

其實我又開心、又興奮

到咗今天都係好似係昨日發生一樣,所以每次有人話家強有幾唔好、幾唔好,我都會話,係你唔知家強另一面,其實家強對歌迷真係好好呀!

評分

參與人數 10威望 +98 收起 理由
yoes + 10
benjamin + 10
4pk + 10
KING + 10
ykluk + 10
josephm + 10 Thanks sharing!!
jt24 + 10
小瑟 + 10
245141525 + 10
teddyng637 + 8

查看全部評分

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
認識家強多年,有一件事令我到今天想起都非常之開心及感動,2007年7月的一個盛夏,家強於九展開咗一個小型 ...
pochacco161 發表於 2011-8-29 00:33

好感動呀!

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
pochacco161 + 3 多謝

查看全部評分

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

認識家強多年,有一件事令我到今天想起都非常之開心及感動,2007年7月的一個盛夏,家強於九展開咗一個小型 ...
pochacco161 發表於 29-8-2011 00:33

期待妳更多分享~
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好小可我會睇哂咁多字, 呢個真係要讚好同評分先得!!!

容我問一句, 以上係師妹你自己既野定係轉載其他網站的呢???
因為好小版友好似你咁, 咁有心將呢D咁經典既事係度分享呢, 如果個大肚媽媽係你本人, 我真係覺得我地76好光榮呢~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

QQ
好羡慕你.

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

好感動啊!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

好小可我會睇哂咁多字, 呢個真係要讚好同評分先得!!!

容我問一句, 以上係師妹你自己既野定係轉載 ...
小瑟 發表於 2011-8-29 08:48

當然係我本人啦,絶對沒有半點大話成份呀

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

當然係我本人啦,絶對沒有半點大話成份呀
pochacco161 發表於 2011-8-29 12:25

哎呀......唔好誤會呀, 我唔係話你講大話呀, 只係我冇估到我地呢度真係可以遇到BEYOND既忠心FANS, 我以為除左祺哥, 已經好小人好似佢咁忠心架勒~~~

所以我都加你分同高亮你呢個POST, 太正勒~~~你係得既~~~

你就好啦, 可以同家強好似朋友咁傾到計, 上次亞PAUL出碟, 我地其實都好想搵佢地做個小小訪問, 不過都唔知點樣入手呢~~~!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

哎呀......唔好誤會呀, 我唔係話你講大話呀, 只係我冇估到我地呢度真係可以遇到BEYOND既忠心FANS, 我以為 ...
小瑟 發表於 2011-8-29 14:48

其實仲有 Part 2 呀,不果我怕比人話我,我都今時今日都不敢動筆呀

5萬

總版管

其實仲有 Part 2 呀,不果我怕比人話我,我都今時今日都不敢動筆呀
pochacco161 發表於 2011-8-29 14:59

我地有得 BEYOND呢個分類, 就係想大家可以為此而分享, 放心, 我地呢度個個都係講道理講尊重的, 唔會有無謂人講無謂野的!!

Post76玩樂網.