設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[風景照分享] 城門水塘

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
去過N禁多次, 帶部機仔舒舒服服又唔同玩法, 順便試下支9-18, 素質非常之禁滿意, 去旅行真係一流, 有m4/3機o既師兄不妨考慮吓~
resized__8140756_resized.jpg resized__8140757_resized.jpg resized__8140758_resized.jpg resized__8140760_resized.jpg resized__8140762_resized.jpg resized__8140765_resized.jpg resized__8140767_resized.jpg resized__8140770_resized.jpg resized__8140772_resized.jpg resized__8140773_resized.jpg resized__8140774_resized.jpg resized__8140776_resized.jpg

評分

參與人數 4威望 +32 收起 理由
REAC + 8
firework8hk + 8
rlwk2009 + 8
雷因 + 8 身心舒暢

查看全部評分

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章

講真,我有唸過放哂現有器材改玩4/3!

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

講真,我有唸過放哂現有器材改玩4/3!
ronaldlaw 發表於 2011-8-16 01:13

講真, 唔係冇得諗, 果種輕便o既攝影樂趣係大機比唔到你, 素質方面我覺得拍得住大機, 不過noise control始終仲有進步空間~

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

師兄,4/3 現在勁到可以放棄大機既地步?

行動組特工

師兄,4/3 現在勁到可以放棄大機既地步?
wil-wil 發表於 2011-8-16 01:23

如果唔係做job要放大相, 而又係興趣為主, 通常又係放響Facebook又或者forum之類o既網上sharing, 我覺得真係可以放棄大機~
當然4/3機仲有好多不足, 例如操控感, 拍攝速度, 鏡種o既選擇, noise control, 哩D係4/3都有排未追到大機~
但係佢果種輕便, 你係可以日日帶住出街都唔覺得係負累, 有時有題材冇機響身就係冇機響身, 哩樣4/3係有絶對優勢~

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

的確! 唔計做野,我個人帶親大機的話,係要事先想想有無需要。我都幾怕一揪二「能」。不過未真正試玩過 4/3 機,有機會要試試先。

Noise Control 差的話,應該低光情況如室內或夜景都唔太理想,right?

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

4/3 機係正架!

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章

你呢支野幾錢?
唔知$ony有無同類野呢?

行動組特工

的確! 唔計做野,我個人帶親大機的話,係要事先想想有無需要。我都幾怕一揪二「能」。不過未真正試玩過 4/3 ...
wil-wil 發表於 2011-8-16 01:48

noise control 又唔係差到唔用得, 只不過相對大機就真係差D, 有機會試真比大家睇吓~

行動組特工

你呢支野幾錢?
唔知$ony有無同類野呢?
ronaldlaw 發表於 2011-8-16 09:35

我都係二手買番黎, 四千幾啦, 新o既好似五千頭~
sony相機我真係諗都有諗過會買, 所以真係冇留意~