設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 有無CHING聽過大浪濤沙

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
有無CHING聽過大浪濤沙
請問呢隻算唔算係一隻試機碟

我買左返去聽
一聽就發覺直頭無左個鼓咁(個底音無曬)
雖然用DALI IKON書枱型都明白底音唔係佢強項但都無差咁遠下
但聽返流行曲又有返底音

如果行2.1加返個SEB仔會唔會補到個DALI不足

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

有無CHING聽過大浪濤沙
請問呢隻算唔算係一隻試機碟

我買左返去聽
一聽就發覺直頭無左個鼓咁(個底音無曬)
...
edmund8612 發表於 2011-8-14 10:59

可用線材輔助黎調聲!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我用跟SFH 10週年版
但如果換線係咪真係有咁大轉變
我諗跟一係影音分家(可以擺多對座地)但又唔知有咩SP好介紹
玩2.0 DALI座地會唔會好聲D(見IKON 6 MKII好似幾好咁)

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# edmund8612

edmund8612 Ching ,
* 請問你用咩野 AMP ??
* 如果係用 AV AMP , 初步估計係 setting 問題 ??

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# edmund8612

I have this one 大浪濤沙, it's very good sound, no problem at all.

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

回復  edmund8612

I have this one 大浪濤沙, it's very good sound, no problem at all.  ...
ez1 發表於 2011-8-14 13:02

完全明白同隻CD無關
係我可能買錯野或夾錯野之至
因為本身自己同家人都唔係中意打心口果種底音
但聽歌都想有底音嫁,但係一聽呢隻CD就出事(其他無問題,雖然底音都係少,但合我意的)

我現用O記608,SP:DALI IKON
我諗都係IKON問題多,但無諗到鼓係可以有咁大差距

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 6# edmund8612

edmund8612 Ching ,
但係你話 : -
" 但聽返流行曲又有返底音 "  ??

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

回復 7# KUNGKUNG

當聽返流行曲係有底音
但聽呢隻CD時鼓聲果種底音無左,應該話鼓聲唔似鼓聲

咁CHING本身有無呢隻CD?

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我用跟SFH 10週年版
但如果換線係咪真係有咁大轉變
我諗跟一係影音分家(可以擺多對座地)但又唔知有咩SP好介 ...
edmund8612 發表於 2011-8-14 12:11

座地同書架邊度有得比嫁!!!

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

回復 9# avlam

CHING唔係攞黎比
係諗住
影音分家的話會買對座地聽歌,書枱型就攞黎睇戲
又或者
買對座地,加個INT AMP有BYPASS玩2.0 OR 2.1 書枱果對做FH至7.1