設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: wil-wil

Oculon Hikari Pro920 - 最小的掌上型投影機 (轉載)

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 lkljason 於 2008-10-27 11:25 發表
期待中!Smilies011 Smilies011

咁你覺得呢部玩具級既投影機3000蚊抵唔抵玩呢?Smilies010 Smilies010

睇完之前個簡介仲有dd性趣想買黎玩下添!Smilies027

作為一個Projector,3000蚊一d都唔貴,仲好平添,但作為一件玩具,3000蚊買件玩具回家,就真係值得認真思考,質素同效果,真係唔可以同正正經經的Projector比,佢的質素其實唔差,但作為一個AV友,一定唔會接受640x480呢個解像度,但如果你只係用來間唔中打下機,感受下50寸的效果,出街做簡報報告等,呢個係一個好好的產品!如果只講質素,係25寸大的屏幕來講,佢同8000銀的50寸有得fight,但如果放大到50寸,8000銀的Projector 贏佢最少兩倍有多

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

聽你咁講我都係用$3000買部xbox360打o下機可能好d囉!
而家360跌到$16xx有d性趣!

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 lkljason 於 2008-10-27 12:12 發表
聽你咁講我都係用$3000買部xbox360打o下機可能好d囉!
而家360跌到$16xx有d性趣!

1699 果隻無HDD的,現在最平的玩法係 1699 買機,然後自己買DIY的120G HDD(約800),加埋同買60G版一樣價錢,但多左一倍容量,又多張256M Save卡,如果有心機,仲可以上網登記埋張免費的512M Save卡,又或者唔要Save卡,補200換隻20G HDD回來,再DIY一隻120G(約450)入去,連頭先果800都慳埋,即係120G版都只係2350,平過官方的60G版! ;P

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

出機、打機、攻略、分享 ... 搵阿定拿! Smilies018
總知係遊戲既野 ... 搵阿定拿! Smilies018 Smilies018
以後靠你! Smilies018 Smilies018 Smilies018 :lol

原帖由 阿定 於 2008-10-27 12:18 發表

1699 果隻無HDD的,現在最平的玩法係 1699 買機,然後自己買DIY的120G HDD(約800),加埋同買60G版一樣價錢,但多左一倍容量,又多張256M Save卡,如果有心機,仲可以上網登記埋張免費的512M Save卡,又或者唔要Save卡,補200換隻20G  ...

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 阿定 於 2008-10-27 12:18 發表

1699 果隻無HDD的,現在最平的玩法係 1699 買機,然後自己買DIY的120G HDD(約800),加埋同買60G版一樣價錢,但多左一倍容量,又多張256M Save卡,如果有心機,仲可以上網登記埋張免費的512M Save卡,又或者唔要Save卡,補200換隻20G  ...

請問唔買HDD就咁玩唔玩到game呢?個HDD作用係.............?因為見部機千幾蚊,加上d正版game又唔太貴,諗住買黎間唔中打o下d鐘意既game炸!

行動組版主

有HDD的好處係
1. 可以install d Game入去,以後唔駛 load 咁耐碟 (注:需配合秋季更新)
2. 可以狂Download 免費Demo玩,玩完DEMO先決定買唔買都仲得
3. 可以上網買追加內容(例如:衫、地圖、角色等),或幫隻Game做bug fix(例: Lag機變唔Lag或好似 NBA2K9或FIFA09咁,即時更新球員資料)

如果唔想駛咁多錢,可以先買機,有需要先補番果HDD上去!Smilies005

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 阿定 於 2008-10-27 14:47 發表
有HDD的好處係
1. 可以install d Game入去,以後唔駛 load 咁耐碟 (注:需配合秋季更新)
2. 可以狂Download 免費Demo玩,玩完DEMO先決定買唔買都仲得
3. 可以上網買追加內容(例如:衫、地圖、角色等),或幫隻Game做bug fix( ...

收到!thank you晒!

屋企多部360應該唔多覺眼嘛!Smilies011 Smilies011 Smilies011