設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: takmango

[請教] 有買雪狼湖 K2HD 既 Ching 入黎~(已有官方回覆#29)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

包裝既野就設計問題, 好唔好真係見仁見智啦, 另外我已經去信環球方面反映問題, 佢地都話會同工程部了解一下先!!!!

評分

參與人數 3威望 +30 收起 理由
terryc + 10 thanks~
君子協定 + 10 辛苦曬
sunboy + 10 拜託!

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

高級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

CHING,我都係咁,畢過係 Rob Wasserman Duets /6.Ballad of the Runaway horse聽到2:57就高音over 咗囉{:6_2 ...
君子協定 發表於 2011-8-9 05:00

而家買cd的客戶已比以前少,人人都mp3,
買得cd的客戶都算對音樂有要求或對這些舊碟有些情意結,
但買碟返離本來為了心頭好变成—肚氣,hope post76能反映下,
tks

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

以前買隻新碟返黎,撕開左D膠紙然後好輕鬆咁拎隻碟出黎放落CD盤就可以坐低慢慢欣賞,聽完又可以好輕鬆咁放番隻碟落CD盒..........但係E+買隻新碟返黎,開封後要去揾個安全套俾佢以免整花,又或者要買番個超薄CD盒裝番住隻碟,方便日後拎出拎入,如果唔係整花左隻碟盞自己心痛,嚴重嘅話仲可能會影嚮音質!

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

同意各位的說法, 其實豪華packing的潮流已經過去, 唱片公司們, 我們聽歌的時間已經不多, 今天我們需要...快...取碟快, 收碟更加快....
而且我們是會愛護CD的人, 你用紙套, 我們又要加膠袋, 開又煩, 收又煩...

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

包裝既野就設計問題, 好唔好真係見仁見智啦, 另外我已經去信環球方面反映問題, 佢地都話會同工程部了解一下 ...
小瑟 發表於 2011-8-9 10:45

幾時都話post 76 做到嘢,辛苦釃
新手一名,多多指教
TV: SONY 55"HX950
AMP: DENON 1910
Front SP: Klipsch RF 52 II
Center SP: Pending
Suround SP: Mirage OMD5
Sub: Velodyne SPL 800i
Oppo 83 / PS3 80G /SONY MDR﹣DS7500

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今日在cdw仲見到有公價號碼版賣,但k2真的不太啱我

進階玩家

我都係受害者, 係影音展專登買返黎, 開開心心咁聽,
點知都有d bo bo 聲

好心環球冇心就唔好出d所謂靚碟啦, 只會令消費者失去信心.

希望post76能反映下!
前置: jmlab 816S
中置: jmlab 800CCVW
後置: jmlab sib
重低音: sunfire hrs12

星級玩家

呢隻紙套無乜問題喎,n年前既xrcd已經係咁入碟,正常應該係唔會整花隻碟。

問題在我發覺k2hd特別超易花。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

各位兄弟入們, 環球方面已經正式回應左小弟

工程部既兄弟們已經check 過, 呢個係Live Recording, 母帶同原裝舊版CD都有呢一下pop聲, 即係話個原種都已經有呢下野, 佢地只可原汁原味地收錄呢~~~

環球大佬仲話多謝各位大佬既意見, 足見大家真係對佢地既碟好支持同有心, 叫我代佢地同大家講聲多謝呢~~~

今次事件, 我都估唔到環球老大會咁快速回覆, 都算係咁架勒~~~

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
reanult360 + 3 thx you for your effort

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

各位兄弟入們, 環球方面已經正式回應左小弟

工程部既兄弟們已經check 過, 呢個係Live Recording, 母帶同原 ...
小瑟 發表於 2011-8-10 15:10

Thank you for your information

You're great!