設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: agic

[Rock & Pop] 香港巨肺登場 <<<<洗澡>>>> ~~ 林欣彤

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

前排煲了此碟一个星期,覺得選曲浪費了她.
佢把聲好有Power,但偏偏無幾多首畀佢爆到,好多都係好soft咁帶過.
佢把鼻音重的低音聲,其實唱D沉重較dark的歌会幾有發揮,因此全碟最好的歌係“我們不是公主”
另外,大家之前常討論“洗澡”歌詞唔掂,但我咀嚼了一星期,其實都諗唔明有咩問題???無深度???太直接???
講返錄音質素,其實無咩好講,都係一般本地製作,一般地噪和亂,無咩層次感,但未至於去到差嘅.
不過聽完此碟,都係奉勸林小姐練好个底洗啦,專心練好D基本唱歌技巧,相信以她本身這把聲應有突圍的.
同埋唔好唱咁多Pop Song,玩多D唔同種類音樂吧!!!GOOD LUCK!!!!!!

白鑽玩家

超人隊長

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

只系重后生,冇乜人生経歷淡,以天生把声,系最值得期待
agic 發表於 2011-8-12 22:38

新巨肺...台湾新晋星光冠軍李佳薇-煎熬
完整版MV -華納official HQ官方版MV
http://www.tudou.com/programs/view/FvCroPQOJ30/

被禁MV完整未剪電影版,小心三級....嘔心,怕就唔好睇,仲有到7分幾鐘先會開始唱兩咀,請耐心等候...
http://www.tudou.com/programs/view/DL_6sOyt4_s/
我係超人----超人係我
要食樹皮----梗係跟我

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

新巨肺...台湾新晋星光冠軍李佳薇-煎熬
完整版MV -華納official HQ官方版MV

被禁MV完整未剪電影版,小心 ...
ctwdavid 發表於 2011-10-3 00:44

為左條仔攪成咁!!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 63# avlam

林欣彤 ...... no way la .....  {:5_93:}  {:5_93:}
Eso SA60/Rega P9
老麥 MC2200/山水 C2301 & B2301
馬記 SC9 & SM9
Dyna C1