設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[影音配件] 系統改善工程 ... 受黑麻麻感染!

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

自從了起左條癮,已經失控不停食藥解毒。

其實呢幾粒野我一直都好唔滿意, 都唔知 KEF 攪咩既. 對 speaker 貴唔算貴, 但係都冇可能俾對咁既質素既釘腳架嘛.....

本來想搵番4粒 BDR MK4 cone 黎換. 好多師兄話三粒 ok. 但係我對住對 XQ40 既圓底自問又冇信心亦唔知點落個3粒釘先好. 諗住配番岩上既鏍絲上番四粒 MK4上去...可惜 MK4 cone 冇貨.

之前被新任元老阿六兄一毒, 話黑麻效果唔錯, 早幾日托佢順手訂左幾塊黑麻. 一對放 XQ 底, 另一塊放 woofer 底. 六兄亦提我黑麻相當滑, 就係咁, 我同佢兩個麻甩係34度高溫下. 係旺角搵左幾塊優質牛皮, 要黎包黑麻。

成品:

當然身痕得咁緊要, 點會俾佢停, 耐何鍍左金既 MK 頭原來比未鍍既實好多, 六兄現場玩到身水身汗都入唔到條地線+屏閉. 幾條線就咁跟左佢反去 Fringe 總部做手術.....
IMAG0088.jpg IMAG0089.jpg

MK頭當然跟埋佢走喇. 入左對好平既銀 fuse 黎換.

就係咁, 暫時只係放好左黑麻. 其他工程有待萬事俱備再報告。

評分

參與人數 4威望 +35 收起 理由
KUNGKUNG + 5
ykluk + 10
chhanthony + 10
rlwk2009 + 10

查看全部評分

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# ivanyiu

Ching wait your detail report !
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復 2# edlsang

可以話. KEF XQ 既釘腳的確問題多多. 攪到對 XQ40 應有既表現未能發揮. 落左黑麻之後, 低音線條明顯左, 細節亦豐富. 可惜既係 .... 用原裝釘係塊黑麻上面, 喇叭唔係企得好穩. 中高音結象變得有點含糊 ...... 激死.

尚待改善!

鉑金玩家

ddd

76 榮譽VIP勲章

So cool work.

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄你啲腳毛好希疏吓喎!!!

黃金玩家

SrZorro

avlam 發表於 2011-8-7 23:01

對腳...唔係我既. 影相既係我.

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

對腳...唔係我既. 影相既係我.
ivanyiu 發表於 2011-8-7 23:48

出賣朋友!!!

黃金玩家

SrZorro

回復 7# avlam

我問過佢本人, 佢話出樣都okay. 所以只係show腳毛應該冇問題既.

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

avlam 發表於 2011-8-7 23:01

avlam兄,唔好人身攻擊,腳毛係小弟特徵!
嗰日熱到咩咁,梗係換條短褲先開工...

2萬

黃金玩家

avlam兄,唔好人身攻擊,腳毛係小弟特徵!
嗰日熱到咩咁,梗係換條短褲先開工... ...
ykluk 發表於 2011-8-12 08:44

咁熱就唔好著褲啦!!!