設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 昨晚HMV一入 - Diana Krall / Mariah Carey

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

尋晚行開HMV附近, 諗住入去打過冷就走, 點知一個人都行左成個鐘, 雖然入得兩隻咁少, 但都好enjoy入面既環境, HMV真係好好行......

Diana果隻想買好耐, made in EU, 而Mariah果隻係普通土炮, 只係勝在夠平, 襯我d cheap機夠嫁喇, 而且精選碟好多歌其實已經都有, 不過咁平好過轉碟咁煩..... 不過我發現特價果d碟好多時有爆盒情況, 以單一呢一隻碟計, 九成係裂盒爆盒, 如果要買就要小心d揀喇!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
chhanthony + 10

查看全部評分

..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

早幾個星期行ELEMENTS間HMV,見到都有隻DK做緊SPECIAL PRICE,不過唔記得係邊隻啦

黃金玩家

回復 2# lamtsai

師兄尋晚見到應該係"the very best of", 唔駛一百, 非常底買, 最衰初初玩果陣唔識野, 果隻已經入左隻大陸版正版, 係我第一隻DKCD.......

聽完中毒.....

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

黃金玩家

回復  lamtsai

師兄尋晚見到應該係"the very best of", 唔駛一百, 非常底買, 最衰初初玩果陣唔識野, ...
sclendan 發表於 2011-8-5 12:37

諗諗下不如走去買埋佢, 但俾老細見到一隻碟買兩隻又唔掂, 隻大陸版掉左佢又好晒, 送俾d friend又唔0岩聽, d friend成日問我點解候生細仔鐘意聽"阿怕歌"... 一係就問我係咪失眠問題好嚴重....我$^%#^%@^%^#%~!!!!!

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

諗諗下不如走去買埋佢, 但俾老細見到一隻碟買兩隻又唔掂, 隻大陸版掉左佢又好晒, 送俾d friend又唔0 ...
sclendan 發表於 2011-8-5 12:43

如果喜歡DK,強烈介紹THE LOOK OF LOVE
上次佢嚟香港開CONCERT你有無去?

黃金玩家

回復 5# lamtsai

DK d歌我好鐘意! 上次佢黎(好似07年?)果陣我都未識聽佢, 錯過左喇.... 不過佢果次Asia Tour好似有出CD, 早排CD warehouse仲有日版, 果隻正嗎師兄? 唔知收音收邊場音呢?

The look of love我都好like呀! 依家收埋佢都好多隻, 1/2手, 大陸版/外國版/行版都有..... 初初玩唔識野係雜少少既.... :

All for You
Christmas Songs
From this monent on
Have yourself a very little christmas
Live in Paris
Love Scenes
Love Scenes (DTS version)
Quiet Nights
The girl in the other room
The look of love
The vert best of Diana Krall
When I look at your eyes
Live in Rio (BD)

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  lamtsai

DK d歌我好鐘意! 上次佢黎(好似07年?)果陣我都未識聽佢, 錯過左喇....  不 ...
sclendan 發表於 2011-8-5 14:14

LIVE PERFORMANCE我只買左LIVE IN PARIS.對上果次TOUR我喺香港有睇LIVE所以都無買碟

至於碟,你真係多過我,我有好幾年無買啦

黃金玩家

回復 7# lamtsai

哦... 我一鐘意就好想買齊..... 但唔會一次過, 我鐘意行下又買下, 咁樣keep到個新鮮感添. 同埋有時見到佢d碟有d歌重覆左, 照買, 原來個版本可以係唔同既.....

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  lamtsai

師兄尋晚見到應該係"the very best of", 唔駛一百, 非常底買, 最衰初初玩果陣唔識野, ...
sclendan 發表於 2011-8-5 12:37

呢隻係我家嘅碟中最常聽...
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 1# sclendan

Thanks for sharing ! Also got the Diana Krall in HMV w/ 30% off.
Just a beginner !