設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: mankoo米高

[演唱會] 夏韶聲 "oM" 2007 演唱會 blu-ray

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 sutter 於 2008-10-17 22:50 發表
旺角$268入手!
隻碟包裝好似求其左d喎...
個膠袋咁求其,如果唔係即日入手,我會懷疑自己係唔係買左二手碟...

出咗拿Smilies019 ,聲畫得唔得?Smilies009 ,sutter兄可否講多啲聽吓Smilies011

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

WanChai $240入手!

隻碟包裝好似求其左d喎... x2:L

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

[18/10] 入手 - 夏韶聲 BD

夏韶聲 "oM" 2007 演唱會 blu-ray,旺角 $265

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

係唔係集成入 240:D

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 mankoo 於 2008-10-17 23:39 發表

出咗拿Smilies019 ,聲畫得唔得?Smilies009 ,sutter兄可否講多啲聽吓Smilies011

尋晚睇左陣,聲畫都收貨喇~
會聽danny summy既,唔駛考慮

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

唔知佢上一張演唱會, 會唔會翻出 BD 呢? 雖則唔係 HighDef, 但有 車站 同 說不出的未來 + 媽媽我沒有過錯嘛.

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

剛剛完整睇左一次, 真係冇入錯, 除左一兩首歌, 幻影 + 陪著你走 同 眼淚為你流 麻麻之外 (註:唔關唱功事, 純粹個 mood 唔啱我)其他首首歌都好睇好聽, Danny Summer 真係勁, 雖然本小冊子話佢當晚把聲有問題, 但出來效果我覺得同 CD 分別唔大, 試聽聽 結他低哭時, 嘩....仲好聽過 CD, 不過我有一個疑問, 就係唔知係咪今次錄音比較細聲, 定原本應該咁係正常, 我 Switch 來 Switch 去 PCM 同 DTS Lossless Master Sound, D 聲要較得比較大聲至聽得清楚, 反而我播張 容祖兒就好細聲 個 volume 都已經好大聲, 可能係快歌問題, 打鼓會大聲 D, 但無論如何, 呢張 BD, 我一有時間就會開來睇同聽, 我覺得呢張 BD 係近期必入的 演 " 唱 " 會 . Smilies005

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今日入手:" oM "  (其實一出就想買,但今天先至有時間)

初步試咗小小,聲係靚嘅,畫質就真係一般,又唔係話好差,但只能話相當普通嘅水準...

黑鑽玩家

今晚早咗返屋企,睇咗隻"oM 3"
老實講睇完呢隻碟真係覺得無理由得咁少反應同咁少讚賞?
見其它綱站都好少討論,隻碟好似一出完就........Smilies027

好希望如有綱友有諗過想買就請立即去買吧!

睇完後個人感覺係好好,好好,再好好  Smilies018 Smilies018 Smilies018
超有誠意及技術嘅一班音樂人,歌手夏韶聲嘅用心投入同精彩演出,帶番好多香港人成長嘅感情出嚟,極之出色嘅結他演奏,鼓手,色士風...超過兩小時嘅表演真係十分之好看!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

咁正? 但佢既歌我無幾多隻識 ... Smilies027

原帖由 mankoo 於 2008-10-30 23:52 發表
今晚早咗返屋企,睇咗隻"oM 3"
老實講睇完呢隻碟真係覺得無理由得咁少反應同咁少讚賞?
見其它綱站都好少討論,隻碟好似一出完就........Smilies027

好希望如有綱友有諗過想買就請立即去買吧!

睇完後個人感覺係好好,好好, ...