設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sunnyyuen

[CAS音響] Linn DS

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ND5XS係新機黎?

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復 20# PP-HK

PP-HK兄,我點敢返毒你呢....我cap都未加呀.

同你一樣, 我望緊 Naim 既 streaming product. 但係佢既定位真係幾混亂呀個人覺得. 所以我都係睇中左LINN Akurate DS. (當然未有水玩..)

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復 21# PP-HK

係呀. 新機黎. XS family. 但係唔 support Flatcap XS. 好怪.

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  PP-HK

係呀. 新機黎. XS family. 但係唔 support Flatcap XS. 好怪.
ivanyiu 發表於 2011-9-30 11:43

又出新機, NAIM個二世祖想掠水都幾時? 部部機差唔多, 產品線混亂不堪。Julian Vereker在生時產品路線清晰, 每一級都有其獨特性, 過身後由ndac推出後已見產品線亂哂大籠, 最慘係出現明顯既新機打舊機情況, 連CAS條路未清楚點行就急急腳生產。呢部稱為XS級數但要XPS真係唔識形容, 再係咁玩落去一係停止升級一係跳車走人了。

黃金玩家

SrZorro

回復 24# PP-HK

岩岩先玩Naim 佢就攪成咁. 真係有D暈, 入左XS2諗住睇下 Naim 點係 CAS 定位啦. 嘩...真係七國咁亂.

反而 Linn DS 即中喎, 冇 hard disk, pure transporter 加 DAC. 就係接去 Int amp 上 network 攪掂. 你快D入左睇下咩事話我知再黎毒我啦.

鉑金玩家

回復  PP-HK

岩岩先玩Naim 佢就攪成咁. 真係有D暈, 入左XS2諗住睇下 Naim 點係 CAS 定位 ...
ivanyiu 發表於 2011-9-30 12:03

你唔駛預我住了, 但被我毒緊既朋友就有機會中, 係既再share啦。

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

NDX 同新既 ND5XS 都望緊. 不過仲係得個睇字.

最怪憬 ND5 XS 係 XS family 既一員. 但係 ...
ivanyiu 發表於 2011-9-30 01:12

唔洗怕, 黎緊好似有一部slim XPS

黃金玩家

SrZorro

唔洗怕, 黎緊好似有一部slim XPS
bbocram 發表於 2011-9-30 13:40

Slim XPS ??? 係唔係好似 PS3 slim 咁.

真係人人毒我, 我毒人人呀.

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

你做乜反毒我呀, 我都想玩但冇水嘛。XPS都係我對NDX卻步的重要原因, 玩naim唔加cap個心就唔舒服, 但個XPS ...
PP-HK 發表於 2011-9-30 11:34

我之前係威達, A/B 比較 NDX 同 NDX+XPS2, 好大分別 WOR

細緻度...還完度都好差好遠

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Slim XPS ??? 係唔係好似 PS3 slim 咁.  

真係人人毒我, 我毒人人呀. ...
ivanyiu 發表於 2011-9-30 13:42

ps3

不過我自己就點都會楝番 XPS2 , 儲緊彈藥