設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tong1810

[請教] 真假美國車佬電源綫???????((已加圖))

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

久不久就會有人講起呢隻"車佬"線....
"車佬"係咪就等於"Cello"先 ??? Cello 產品又會響 SSP X記 ...
DragonASS 發表於 2011-7-19 09:52

老實講鴨記d 鋪頭點解唔標明"cello"呢個名同埋線既型號,呢樣大家都知咩事啦!
佢地話係賣"車佬"線冇話係"cello"線喎!條線又冇牌子印住係到!之不過你地當左係之嗎!哈哈!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

老實講鴨記d 鋪頭點解唔標明"cello"呢個名同埋線既型號,呢樣大家都知咩事啦!
佢地話係賣"車佬"線冇話係" ...
KING 發表於 2011-7-19 11:10

冇英文名寫左牌上,純粹諗住五十幾文一尺,線芯又好似唔錯所以買.自己亦唔知何謂車佬.
莫笑小弟啦

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

有師兄行開可研究吓,左高明左近

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

有師兄行開可研究吓,左高明左近
tong1810 發表於 2011-7-19 11:30

師兄!你用另外一個角度去睇啦!
你係買左一條值50幾蚊一呎,而線芯足料既"車佬"線,
就唔係買左條原廠"cello"線咪得law!
係個牌子影響左你啫!咁樣諗會覺得好d 嗎!
祇回應不推介!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

真假我冇所謂,((買左一條值50幾蚊一呎,而線芯足料既"車佬"線))呢句啱,只係想大家討論吓同小心D

3萬

鑽石玩家

真假我冇所謂,((買左一條值50幾蚊一呎,而線芯足料既"車佬"線))呢句啱,只係想大家討論吓同小心D ...
tong1810 發表於 2011-7-19 12:44

講真一句去得呢d五金材料鋪買線,你都唔好買d貴價線就包你冇衰啦!
你呢條線我都有睇過,係一條好硬身既銀色線芯線黎!仲話係銀線添!
50幾蚊1呎會買到銀線咩? 玩開音響既人都知咩事啦!
所以唔駛咁介意真假同牌子,因為佢地唔係幾百蚊1呎賣比你嗎!
正如呢度d師兄上淘寶買野一樣!情願買平都唔買貴!預左佢係流呀嗎!哈哈!
祇回應不推介!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

講真一句去得呢d五金材料鋪買線,你都唔好買d貴價線就包你冇衰啦!
你呢條線我都有睇過,係一條好硬身既銀 ...
KING 發表於 2011-7-19 14:17

全中,線身唔太粗啱我用

3萬

鑽石玩家

全中,線身唔太粗啱我用
tong1810 發表於 2011-7-19 16:47

唔好理佢係咩牌子啦!先煲佢一排,話唔定會驚喜呢!
祇回應不推介!

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

"車佬" 不等於 "Cello" [不知Cello有冇正式中文名?]
"銀線" 不等於 "純銀" [銀線可以是鍍銀的!]
Funny!
我們都是這樣電大的!
早買早享受,遲買平幾舊!
貴有貴玩,平有平玩,唔好唔玩!

黃金玩家

呢條線50幾蚊的, 我有兩條!
係試過ok先買第二條的.
呢條線用係电視及Sub仔係好正的,
我用nanotech 305係電視比較係一樣正!
用係Sub仔和nanotech 305及4030一樣有力及低音细節明顯!
不過用係2聲道 amp及AV amp就好平面同跟機線差不多…
所以我係highly recommend 用係AV产品到的!