設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[電源線] 一試作派拉利+AEI

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

爬過咁多POST,試下一作無味精派拉利+AEI ,拖板之用:

DIY....搵材料,買架生,真係要好多時間....!
好彩派拉利4MM 有CHING放比我!派拉利2.5 ,AEI 4 都搵唔到!AEI 2.5之前買左小小!
IMG_1201.JPG IMG_1206.JPG IMG_1207.JPG IMG_1203.JPG

喉都分靚唔靚.....壹灣,大陸,韓國
行運成個MK先搵到韓國4分壓力喉,外剛內柔!(佢無5分喉)
IMG_1190.JPG IMG_1192.JPG IMG_1198.JPG

因線身本身硬怕線身一曲起角!(無謂想法)

另+細硬喉管住電線,令頭尾可放入MK頭/MS/IEC尾/**美式頭都可以**!美觀又實用!
IMG_1181.JPG IMG_1182.JPG IMG_1185.JPG

細硬喉放MK頭/IEC情況
IMG_1213.JPG IMG_1214.JPG IMG_1217.JPG

派拉利+AEI 入細硬喉
IMG_1188.JPG IMG_1218.JPG

由於時間關係...半裝成品
IMG_1209.JPG IMG_1208.JPG

+網+收宿膠
IMG_1212.JPG IMG_1211.JPG

因保險問題頭未想好美式/英式!

多多指教

評分

參與人數 9威望 +83 收起 理由
rlwk2009 + 10
kaskade + 3 GOOD JOB
voice + 10
KUNGKUNG + 10
ykluk + 10
checkq + 10
minimoai + 10
KING + 10
pinkspider + 10

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

big snake . have fun

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

條蛇好粗呀

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

買家居保險,要用英式,唔系無得賠,小心

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

好手工!
師兄!係咪一條4mm,一條2.5mm呢?
咁一條英式,一條美式law,見你都買埋美式牆插啦!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

爬過咁多POST,試下一作無味精派拉利+AEI ,拖板之用:

DIY....搵材料,買架生,真係要好多時間....!
好彩派拉 ...
ocean.com 發表於 2011-7-15 19:42

師兄!你個白色MK頭有D奇怪!應該唔係UK出果隻黎!
舊款白色MK頭全是UK出,入面接線位唔係咁個喎!
仲有個5266I個包裝都好似唔對路好流吓喎!

you see see la!

5266i
祇回應不推介!

3萬

鑽石玩家

師兄!建議你英插唔好加條白膠喉好D,
因為用左白膠喉就冇左兩塊白膠片夾住條線管實佢呀啦!
祇得3粒接線鑼絲仔黎"定"住整條咁粗咁重既線,
一定唔夠力同埋好易鬆番出黎同走位,會好危險呀!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ocean.com + 10

查看全部評分

祇回應不推介!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 2# cat35a

Thank's !!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 3# pinkspider

唔打得都嚇得

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 4# 4pk

都問過3間保險公司,牆穌一定要跟香港法例!
但佢地話拖板就不太清楚,問極都未有答案.....