設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Lester

[Music Streamer 串流播放機] Ching 叫我吾好買CDP住

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄, 呢隻蘿記support中文, 日文tag(或者file名)嗎?
hANGSIU 發表於 2011-7-14 01:13

本身吾support, 要download font,take me 5mins to find out how

內置有幾多G??
fshair 發表於 2011-7-14 02:53

內置0 G, 要用USB HDD駁

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章

回復 11# Lester

師兄你似有好多budget喎...
btw, BDP或DVDp聽歌仔始終都係差一大截, 絶對無得同專唱歌仔既機比!

星級玩家

咁而家唸住過多一大排先買CDP ma...

新仔玩家

It is time for you to do research on a DAC :-)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

師兄 呢排入貨 入得好密wo 不過我覺得你太急了 你到底有冇聽清楚先買= =
要知道器材之間夾唔夾唔難因為一定有人試過 要知道器材夾唔夾你對耳才是難 冇人可以代你試
多d去聽下人地d器材才去考慮買

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 11# Lester

Thanks ching
新手一名,多多指教
TV: SONY 55"HX950
AMP: DENON 1910
Front SP: Klipsch RF 52 II
Center SP: Pending
Suround SP: Mirage OMD5
Sub: Velodyne SPL 800i
Oppo 83 / PS3 80G /SONY MDR﹣DS7500

星級玩家

師兄 呢排入貨 入得好密wo 不過我覺得你太急了 你到底有冇聽清楚先買= =
要知道器材之間夾唔夾唔難因為一定 ...
qk8082900 發表於 2011-7-14 22:14

多謝ching 關心,小弟受教了
這幾個月,小弟共買了三件野(CD吾計..):  805s, Melody tube amp, Squeezebox
一個係speaker, 一個係amp, 一個係CAS source,
小弟之前沒有玩開2hr,只有一set 5.1AV 而且不在現時的客廳,所以我係咩野都無,
實在唸吾通點可以一件一件買....點可以“入得慢D”

我而家個BDP其實係由SET AV SYSTEM 折出來的,因為咁我而家SET AV已經收左當,我有一個月未開過啦,而CAS係我一直既方向,加上我認為夾吾夾既關係在於個DAC而吾係個network transporter,所以問題只在於買邊個transporter,咁我之前其實已經用自已有限既知識研究左好耐ga la

其實呢,我成個採購過程最大爭議既就係個805s, 玩膽係我最初既打算,吾改架啦
個805s我之前真係無唸住買,因為限本吾係我筆直內而且之前未聽過,
不過有日見到有人放2手,個價又幾好,你知呢D HOT ITEM,24小時內就無架啦問過幾個人,大家都話無問題,而且就算有問題,呢個價我都應賣得番出去,實在唸吾到點解吾買.

點都好,我係新手,新手有時入錯野難免,我覺得吾洗點付出金錢,又可以試下吾同野,無壞最緊要玩得開心

其實我而家好有可能會放番個805S出去,down grade番去10K既speaker, D錢用來買CDP/DAC

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章

其實我而家好有可能會放番個805S出去,down grade番去10K既speaker, D錢用來買CDP/DAC
Lester 發表於 2011-7-14 23:54

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 17# Lester

將套AV pre out去int amp一齊玩

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

成個系统入面, 喇叭影響都唔少, 降級套現以改善其他器材, 有D似踩鋼綫
不如玩盡對805至行下一步.