設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: biznelson

[顯示器] 買了 SHARP 40" LX830H

星級玩家

I'm SHARP fans too.

星級玩家

兩星期前, 我都買左呢部, $!!!XX 包兩個眼鏡
http://ns1.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=76316

不過呢因為惻光式, 某d畫面下既漏光幾明顯下

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

係豐澤睇過demo,呢部Sharp LX830H真係幾靚,感覺畫面比之前model有進步.價錢亦唔算好貴!入得好!
己所不欲,勿施於人.

科林玩家

尋晚發現左一個說明書都無寫 function
睇 HDAV 雜誌講部電視 support rmvb
咁我咪抄條 rmvb 去 usb 手指
插落部電視 選 file 就可以播
用 40" 黎睇 rmvb 可以講一句:  
把鬼!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄...你就好啦..我屋企都係用緊32"Sony Ex420 咋...勁想換46" 今曰同老細行沙田...借d依去豐記同中x行左 ...
calbee1128 發表於 2011-7-12 00:28

我老婆又係講呢D!
TV.  :Panasonic HZ-1000 oled
AMP :ONKYO 5010
INT  :Marantz model 30
CD : Marantz sacd 30 N
前置 : ELAC BS403
中置 : ELAC CC241
後置 : ELAC 301.2
十仔:  Velodyne spl-1000 Ultra

星級玩家

尋晚發現左一個說明書都無寫 function
睇 HDAV 雜誌講部電視 support rmvb
咁我咪抄條 rmvb 去 usb 手指
...
biznelson 發表於 2011-7-13 09:49

CHING有冇研究過個quick shoot (fine motion next) 同 film mode既分別?

科林玩家

回復 36# Suprarz

根據說明書, quick shoot 係 for 50/60Hz source, file mode for 24/25Hz source

高級玩家

回復 23# calbee1128

你買樣野比佢,佢可能會當睇唔到個tv.咁你就

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆: 買了 SHARP 40" LX830H

咁似老細同我講的一樣!一年前買東芝40吋同46吋之間選的時候。我老細又係話換左屋先買46吋.買咁大做物!其實有邊男人唔鐘意大!結果依家看電影40吋係差少少!

<
師兄...你就好啦..我屋企都係用緊32"Sony Ex420 咋...勁想換46" 今曰同老細行沙田...借d依去豐記同中x行左個圈..同老細講左一陣...老細講左叫: 你都係算把啦,屋企好大咩,咁大部電視放喺個廳到,食飯都就嚟要出門口食喇...仲換...好有錢咩,要換都換屋先啦。聽完真係俾佢吹脹呀

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

發送自我的 X10i 大板凳

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

買了 SHARP 40" LX830H

原本我部 32" 都唔肯壞。

我同老婆講宜家放仲值 d 錢,過多兩年一有咩問題就一毫都唔值。咁岩 P 記 plasma 又減價清貨尾。

最後好彩有師兄接貨。早兩日落左訂 V20 42",星期六到,星期一上牆。

不過有好有唔好:五年全保,即係五年內無借口再換機。