設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lukalok

Blu-ray 中毒甚深

1萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 Terence 於 2-10-2008 00:01 發表

你要幾日先至睇晒成隻碟?
咪即一齣戲分開一節節咁睇囉?24163 24164 24165

睇戲唔一戲一呵成咁睇,
會唔會睇得唔連慣冇晒mood架?24166 24167 24168

夜放工,又追美國劇、又返追Xfile,又比個囡行住、又上吓網... 有時間都已經十二點幾,不過九成blu-ray版都已經睇過一次
dvd就大鑊啲,因訂咗唔少香港冇得買嘅歐洲碟未開

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 lukalok 於 2008-10-1 23:36 發表

未開係買只須一分鐘仲要幾隻咁買,睇就有時起碼幾日至睇晒成隻碟,所以有時等吓二手或送碟時至入,到真係睇先開苞

睇唔晒都仍然買絕對係一個壞習慣,不過呢個壞習慣相信好多post76既朋友都會有 (包括我XD XD XD )

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

睇唔晒都仍然買絕對係一個壞習慣,不過呢個壞習慣相信好多post76既朋友都會有 (包括我 Xeye.gif Xeye.gif Xeye.gif ) x2

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

原帖由 Terence 於 2008-10-2 09:54 發表
睇唔晒都仍然買絕對係一個壞習慣,不過呢個壞習慣相信好多post76既朋友都會有 (包括我24176 24177 24178 ) x2

x3 XD

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 Terence 於 2008-10-2 09:54 發表
睇唔晒都仍然買絕對係一個壞習慣,不過呢個壞習慣相信好多post76既朋友都會有 (包括我24176 24177 24178 ) x2

X 4 :L

進階玩家

原帖由 mankoo 於 2008-10-2 14:23 發表

X 5 :L

Smilies011 Smilies011 Smilies011

進階玩家

原帖由 lukalok 於 1-10-2008 03:50 PM 發表
入咗部blu-ray player 8個月已來,買咗139隻藍光碟。不過差不多有五分一係買二送一嘅模式入貨,所以除開係平過眞金白銀入貨。

嘩~你真係一個標準戲迷噃, 對我嚟講BR太貴o刺, 我無咁多$$, 萬一唔好睇就會好嘥錢, 所以我要好鐘意先會買BR嫁咋.

白鑽玩家

原帖由 lovegorgor 於 2008-10-5 03:08 發表

嘩~你真係一個標準戲迷噃, 對我嚟講BR太貴o刺, 我無咁多$$, 萬一唔好睇就會好嘥錢, 所以我要好鐘意先會買BR嫁咋.

我都覺得係,所以我會租戲返0黎睇先,好睇至會考慮買,唔會好睇就套套買,我有幾個原則唔會買碟,1.DVD唔買,2.唔係大片唔買,3.太舊0既戲唔買,4.港產片唔買。

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

果然利害, 不過我見到隻U-571好似你買左2隻WOR, 有咩分別呀Smilies024

你呢個數量, 跟我以前DVD年代差不多, 不過依家BD年代真係無咁多$$, 每個月都只會一隻起, 2隻止...Smilies027

專業玩家

隻英版The Island畫質如何...Smilies019