設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: stephen_brother

[顯示器] Panasonic P50vt30H 有得訂了

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

收vt20時,同信興師傳吹水,comfirm vt30:

not INFINITE BLACK PRO 2
not mij, 應該係馬拉 or 新加坡
PANASONIC VT20H
PIONEER SC LX 75
PIONEER BP LX 55
CYRUS 8 XPDQ (WITH PSX)
CYRUS SMART POWER X 2 (MONO)
CYRUS 8CDSE
FRONT: PMC FACT 3
CENTRE: PMC DB1+
BACK: WHARFEDALE
SUB: VELODYNE SPL-1000 ULTRA
MAC

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 9# stephen_brother

不論有無小孩,太光都對眼睛不好嫁啦

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實如果只係得 infinite black pro, 我平多 $6000 買 ST30 仲好啦, 個 SPEC 好似一樣, 信興唔會咁 ON 居 ...
611323 發表於 2011-7-8 11:52

如果同st30 的質素一樣, vt20 抵買0的
起碼vt20 好過vt30
但係無理由vt30 唔夠舊的vt20 好
雖然vt30 唔係MIJ, 但係始終是新型號

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

thanks ching!!
請問有冇問埋分期價做到幾多錢?
等左咁耐, 真係好心急
原本諗住買vt20, 見到price.com淨 ...
smartfai 發表於 2011-7-8 11:41

價錢好似都係一樣,我下午出街,經過再幫你問問,因為我都打算分期。
stephen_brother

進階玩家

請問各位師兄知唔知 ST30 有沒有 24P SMOOTH FILE,
只知 VT20 是有的.

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

24P Smooth 沒多大用途的 , 因為用左會有點怪的 . 就好似sony的motionflow一樣 , 過份地順暢似睇緊高清tvb節目咁 .
睇ching想唔想要原汁原味 , 如唔心急咪等佢出埋 VT30 , GT30 呢D型號先決定 .

請問各位師兄知唔知 ST30 有沒有 24P SMOOTH FILE,
只知 VT20 是有的.
fai223 發表於 2011-7-8 13:45
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

進階玩家

我是AV 新手一名, 剛買了屋所以現在不停 SERCH 影音設備,
爬文看到看 BLURAY 如沒有 24P SMOOTH FILM 畫面會"疾疾" 下的,
請各位師兄解答一下是不是會這樣?
如真的不需要我可安心向 ST30 入手,
先謝!!

星級玩家

我問過"so零"唔洗等咁耐喎!
佢話星期一返貨!最快星期3送到去我屋企!
仲話係第一個買到vt30既人。
買$#)))) 包埋bdp 眼鏡 3dbd 但係佢話無亞凡達bd
其實而家係咪仲送緊3d亞凡達bd?

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

SO零應該係賣中國版VT30 (mic) , 你問佢保養點計先 ?!

我問過"so零"唔洗等咁耐喎!
佢話星期一返貨!最快星期3送到去我屋企!
仲話係第一個買到vt30既人。
買$# ...
RMC 發表於 2011-7-8 14:22

銀級玩家

blu-ray行 24p係24格係會平均的"疾" , 呢個大家叫佢做"電影感" , 你去戲院都係咁 .  反而睇tv節目會係50/60格(dvd係60格) , 如果用倍速就當然唔止呢個數值啦(如:120hz/240hz ,當中有插圖,插黑畫,掃瞄等...) , 所以你會覺得有快鏡feel . 有d人會應為hd畫面要又清又順又滑先係正 , 咁睇一般TV節目應該係既 , 但電影就唔係咁表達 . 視乎CHING自己喜愛 .
想知更多可以睇以下連結 : http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=32471

我是AV 新手一名, 剛買了屋所以現在不停 SERCH 影音設備,
爬文看到看 BLURAY 如沒有 24P SMOOTH FILM 畫面 ...
fai223 發表於 2011-7-8 14:09