設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: hhkcom

[其他] 又搬咗兩個紙盒....Pioneer HTP610

新仔玩家

想問下大家2個中置係咪都會放係中間?
因為我睇佢說明書都suggest 2個中置分別放係左右前置上面,其實咁樣 ...
20020220 發表於 2012-1-15 18:57

ching 我都係跟佢mannual set 左右
又好似冇咩問題
btw, ching 你用唔用到個ARC功能呀?
我用PAN TH-P46U20H個hdmi2(ARC) <> HTP610 HDMI OUTPUT
睇電視個5.1冇反應, 冇同步
用返optical in/out就出到
唔知點駁...

新仔玩家

ching 我都係跟佢mannual set 左右
又好似冇咩問題
btw, ching 你用唔用到個ARC功能呀?
我用PAN TH-P46U2 ...
wombat_j 發表於 2012-1-16 09:57

咁點解唔直接用optical?
用analog 始終會失真喎~

新仔玩家

咁點解唔直接用optical?
用analog 始終會失真喎~
20020220 發表於 2012-1-17 00:24

我宜家只能用OPTICAL

ARC 唔係都係digital signal咩?
我以為ARC係send返比amp decode同ouput audio和同步TV remote 個大細聲
咁可以唔用條optical 比其他地方用
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx

新仔玩家

我宜家只能用OPTICAL

ARC 唔係都係digital signal咩?
我以為ARC係send返比amp decode同ouput audio和同 ...
wombat_j 發表於 2012-1-17 15:25

arc 唔係即係紅白線咩~?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ching 想問下有冇睇電視時出埋電視d聲?
請問點駁? 用optical ?
wombat_j 發表於 2012-1-12 15:57

我無駁電視喎, 不過我覺得用optical已足夠了.....
小弟的窩居
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=70604&extra=page%3D1&page=1

新仔玩家

arc 唔係即係紅白線咩~?
20020220 發表於 2012-1-17 21:55

ARC係HDMI1.4新加既一個HDTV回轉AV AMP decode既功能
用HDMI線...唔係紅白

新仔玩家

我無駁電視喎, 不過我覺得用optical已足夠了.....
hhkcom 發表於 2012-1-17 23:07

CHING我EMAIL問PIONEER原來HTP-610係冇ARC功能...
順便問問CHING你用PS3 PLAY BR 既時候, 個AMP個DISPLAY會唔會顯示"DTS-HD"架?
我係見唔到
只有AUTO SURROUND係到郁 ..
好似唔著DTS咁...

高級玩家

回復 87# wombat_j

ps3 好似要關咗其他surround sound coding 先出到DTS-HD.

新仔玩家

CHING我EMAIL問PIONEER原來HTP-610係冇ARC功能...
順便問問CHING你用PS3 PLAY BR 既時候, 個AMP個DISPLAY ...
wombat_j 發表於 2012-1-17 23:34

Ching ~~~我岩岩先set 部機,我都係用ps3有同樣既問題丫,用auto都係部amp 既時候完全無show 咩既輸入,但係如果我出2.0既話,後環迥又真係無出聲,所以我都唔知有咩set錯,正常係咪都會show 輸入緊制式架~??

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching ~~~我岩岩先set 部機,我都係用ps3有同樣既問題丫,用auto都係部amp 既時候完全無show 咩既輸 ...
20020220 發表於 2012-1-23 03:09

Ching你係唔係把兩個中置放了在左右喇叭上面呢?
小弟的窩居
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=70604&extra=page%3D1&page=1