設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 鐵心心

[討論] 挑戰終極,OPPO-95慾火重新的摩改(SS級的超級95)

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  plnl88

有冇試過兩粒都換埋?
Vader 發表於 2011-7-7 00:42

其實我有兩組 Belkin Gold + Isolator + PF30
SET A: Pioneer KRP 500A, 500A Media CTR, MTV 3000
SET B: BDP 05改, 9500, MTV3000.
一開始我將兩粒 HFT park 左落 SETA 的 Isolator 同 PF30 度。
畫面順滑左(直情好似用左 9500 個粒 Marvell Qvideo 咁),色彩鮮艷左。
隻 500A 的 Brightness 要 set 低兩度。
500A 出啲聲大左,Bass 明顯厚左,樂器分析同分隔度清楚左。
又 500A + 05改 真厲害,聽 CD,啲聲竟然離箱,用 hdmi 乍喎,死未!
所以我估支 Infinity Power 2 Rhodium 會重有驚喜。
但會唔會〝初試實冧,用落實掹〞就未知。

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

其實我有兩組 Belkin Gold + Isolator + PF30
SET A: Pioneer KRP 500A, 500A Media CTR, MTV 3000
SET B: ...
plnl88 發表於 2011-7-7 00:57

哇, 好毒!

不過講起HDMI, 現在始終覺得佢聽歌比唔上RCA... 已經唔係講離唔離箱, 聽起來好唔自然

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 480# kimcity

賣古X果間!我一入去條友就唔知拿住支乜狂噴同爆粗!好似high左嘢咁!
望一望佢,佢眼神又好似知錯咁!癡線㗎條友!

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

哇, 好毒!  

不過講起HDMI, 現在始終覺得佢聽歌比唔上RCA... 已經唔係講離唔離箱, 聽起來好唔 ...
angllewave 發表於 2011-7-7 01:01

吓,我反而唔中意啲 analog 聲。
我中意音準而清楚啲聲,要現場一樣。
所以我會買 FOCAL 隻 Scala Utopia II,
而飛 B&W 的 800 Diamond.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 481# plnl88

好鬼毒呀!
我都係等你試吓邊粒正啲先!

1萬

黃金玩家

回復  kimcity

賣古X果間!我一入去條友就唔知拿住支乜狂噴同爆粗!好似high左嘢咁!
望一望佢,佢 ...
Vader 發表於 2011-7-7 01:02

個條友專同老細倒米。
但米高亦唔好得去邊。

星級玩家

回復 484# plnl88

你唔係買JBL咩?

1萬

黃金玩家

哇, 好毒!  

不過講起HDMI, 現在始終覺得佢聽歌比唔上RCA... 已經唔係講離唔離箱, 聽起來好唔 ...
angllewave 發表於 2011-7-7 01:01

師兄梗係好中意啲女‥‥‥‥‥‥聲。

星級玩家

回復 486# plnl88

米X果間我就覺得冇乜特別!都OK!
不過佢吔過樣明明好似想斬死你咁!但係又好好禮貌!

1萬

黃金玩家

回復  plnl88

你唔係買JBL咩?
Vader 發表於 2011-7-7 01:09

唔係我買。
係有個老友搬新屋,500 呎 2CH Hi Fi 廳。
叫我幫手搵 SET 見得下人的。
AMP 暫時係 Mc 仔 C50 + MK452。
Speaker 試左:B&W 800 Diamond, FOCAL, JBL S9900。
星期日去試埋對 JBL K2 S5800。
睇黎隨時 60個先埋到單。