設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: bo9bo99

日版 <Spider-man> 實物圖

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 bo9bo99 於 2008-9-25 13:44 發表

冇留意到tim...

小弟都有入此 Boxset, 完全係因為包裝 x 2...

如果唔係包裝甘正, 我未必會出spider-man...

bo9bo99兄,我哋買br都係為追求好嘢啫!(日版/法版等就更加..)
(小弟都有入此 Boxset, 完全係因為包裝..)已經係比到自己足夠
理由架剌:D   早買早享受,唔慳果幾舊Smilies018

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 mankoo 於 2008-9-25 13:54 發表

bo9bo99兄,我哋買br都係為追求好嘢啫!(日版/法版等就更加..)
(小弟都有入此 Boxset, 完全係因為包裝..)已經係比到自己足夠
理由架剌:D   早買早享受,唔慳果幾舊Smilies018 ...

聽落又好似幾O岩喎:lol

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 LAWSON 於 2008-9-25 14:26 發表

聽落又好似幾O岩喎:lol

多謝LAWSON C兄支持!Smilies005

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

日本包裝真一流,仲好靚,可惜無中文,好彩我有港版ok了...:lol
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 bo9bo99 於 2008-9-25 13:48 發表

其實同一間公司出品的話, 日美法之間o既畫汁應該冇大分別...

冇錯...Blu ray 同之前 DVD 嘅 日版同法版完全唔同..因NTSC 同 Pal 嘅分別...

所以 Blu ray 時代, 千祈唔好比人昆....畫汁應該冇大分別 Smilies026

白鑽玩家

原帖由 小龍 於 2008-9-25 22:19 發表

冇錯...Blu ray 同之前 DVD 嘅 日版同法版完全唔同..因NTSC 同 Pal 嘅分別...

所以 Blu ray 時代, 千祈唔好比人昆....畫汁應該冇大分別 Smilies026

我比較過日版同行版0既功夫,唔咁講畫質完全一樣,但覺得分別不大。
唔知日版蜘蛛俠會唔會同行版畫質有好大分別呢?

黑鑽玩家

我唔係太識,只是個人一點意見分享,現今做blu-ray應該係可以透過控制bit rate來改善畫面質數的,如果大家用ps3就可以見到傳輸率係差不多每秒鐘都不斷在改變的,理論上加大bit rate就可令畫面改善(當然有其它因數再配合,但亦不能表示一次過由頭到尾狂加大bit rate就掂,因為咁樣50G都唔夠位放)所以要靚後期制作就真係要用人手揀住一段段一格格執,睇書都有講過香港的演唱會都係用好多人力物力去慢慢執先有咁靚,大家可發覺啲畫面傳輸率真係每秒鐘上落好大,書話母帶菲林本身像數比我地1080p更多,所以br當然可以執得更好,好多十幾二十年嘅舊戲要收復都一樣可以好靚,問題係每個地區有自己手法同品質要求,始終要執得套戲好靚係要好多成本,所以賣坐較有保証嘅大制作通常都會好靚畫汁。

只是mankoo個人應為,如有錯誤請其他c兄更正和指導:D

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

原帖由 mankoo 於 2008-9-26 03:49 發表
我唔係太識,只是個人一點意見分享,現今做blu-ray應該係可以透過控制bit rate來改善畫面質數的,如果大家用ps3就可以見到傳輸率係差不多每秒鐘都不斷在改變的,理論上加大bit rate就可令畫面改善(當然有其它因數再配合,但亦 ...

search VBRXD

黑鑽玩家

thx law1987 c兄比料分享:D

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

唔洗咁客氣,哈哈:D