設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

我的第一台IPS monitor

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
舊的19"mon剛剛壞咗,原本打算用Dell UltraSharp.....不過嗰型號出咗成年有多。所以試吓的新d嘅IPS LED mon... $1600 買到22"都幾平!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

你本身係想買dell ultra sharp U2311??
因為ips 都有吾同ips......要正...at least 24吋至會用 H-ips
吾知你可吾可以講埋lg 係咩model ???

X_X 我都想買mon....但地方問題...我要27" up ..... 但最平27" ips 好似得dell....但賣 $ %%))

Fs: Quad 9L2+1102 jumper/Cord SilverScreen
Cs: Quad lite ce

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問 IPS 係咩技術......

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

你本身係想買dell ultra sharp U2311??
因為ips 都有吾同ips......要正...at least 24吋至會用 H-ips
吾知 ...
blindfaith3by8 發表於 2011-6-28 09:45

c-hing估得冇錯! 原本想買U2311, 不過出o左成年....., 科技產品, 日新月異, 所以轉o左買LG!!
我買o個隻型號係 LG IPS226V... 好似係用UH-IPS面板.

星級玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

科技產品, 日新月異, 但要自己用得開心至得, 我用dell U2311好開心, 正如ching買LG依部都一樣開心死, 自己開心滿意最重要~

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問 IPS 係咩技術......
Lok80 發表於 2011-6-28 10:49

咩技術就吾知....但佢可視角度同平時我地用開cheap cheap TN 係冇得比......仲有dell只u2711 係10bit panel ....用開cheap cheap TN 係6bit
....TN坐到正一正都會邊位會變色....H-ips 可以話吾會... 我有時會坐到正一正....有時會lay on bed....可視角度好重要 ...
真係正好多...就好似你用HDD同SSD....用過SSD...好難會想用HDD.....正如用過H-ips...好難會想用TN

Fs: Quad 9L2+1102 jumper/Cord SilverScreen

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

c-hing估得冇錯! 原本想買U2311, 不過出o左成年....., 科技產品, 日新月異, 所以轉o左買LG!!
我 ...
josephm 發表於 2011-6-28 11:10

可惜我想要16:10 >.< 如果16:9 ....at least 27" ......

ps.dell 最正係保養期內係1換1

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

咩技術就吾知....但佢可視角度同平時我地用開cheap cheap TN 係冇得比......仲有dell只u2711 係10bit ...
blindfaith3by8 發表於 2011-6-28 16:06

明白! 唔該晒!
TV:Sony 40NX710
AMP:Pioneer LX73
Power Amp: HD-5250SE
BD:OPPO 93
CDP:Marantz SA-15S2 B.E.
Int:Krell S-300i
F:816V
C:CC800V
S:MS Carnival 3
Sub:HRS-12(AQ Sub-3)