設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ale

[高清播放器] Magic TV 開關制容咗...

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 37# plnl88

換左隻牛情況依舊會失聲,最後我由2.08更新到5.08固件

一樣........................最慘係.................2.08比5.08畫質仲好

5.08好似高清級數低左.......{:4_68:}

有點燥......好升唔升....

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  plnl88

換左隻牛情況依舊會失聲,最後我由2.08更新到5.08固件

一樣........................ ...
cchhll01 發表於 2011-7-22 03:19

????轉唔番落 2.08 ?
失聲是否常常發生?
師兄會唔會拎去整?

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 42# plnl88

失聲情況基本上已經由一開始用到現在都超過2年以上(保養都過左好耐),咁既情況,壞粒開關鍵都150元,情況似要換成部翻修機,應該都幾和味,而且對我來講超遠(我新界人),坦白講唔會整了。

失聲大約一天2次左右(大約一天睇6小時計),但每次按上一頻度,再按回之前頻度又冇事,煩就煩一點,但仲用到就算

至於down回2.08,我就不試了,一撞死左乜都冇晒....但至少知道不是固件問題

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 42# plnl88

其實當初買佢係因為買philips tv 送

就算唔送都預左買佢,那時mtv出晒名貴又靚畫質

但好坦白講,畫質依樣野到左今時今日,基本上部部都差唔遠,而且mtv係幾易壞,加上超遠維修部,不會再買佢的產品了~

銀級玩家

原來 Search 番資料,及睇番呢個十年前帖,我部係 Magic TV 3600D,機背開關制,原來係有好多用家熱溶故障,好多用家就算過保,都係拎去科學園俾錢維修。我就用 HK$10 屯門買個制,自行更換搞掂。本身住新界唔知邊道有得買,今日約咗朋友去屯門飲茶,佢帶我華都花園買。總好過來回深水埗,車錢都要過三十蚊,而且又要用好多時間。undefined

返到去即時點焊更換,又可以開開心心繼續使用。因為我部電視用大廈公共天線,唔知點解收唔到港台??? 但先接 Magic TV 反而收到港台 ... 真係奇怪?! 全運會最近打乒乓球,我個人最中意項目之一,所以睇唔到港台 32 好唔方便,唔知點解 Youtube 直播又好疾?! 電視舊又冇 Andriod 系統,裝唔到港台 App 喺電視睇,整番好部 Magic TV 真係救到我,好開心 ! undefined

燒溶咗個開關制  KCD-1-2P (2=兩腳) ↓

新買零件及維修情況 ↓

焊工差劣勿見怪 undefined

完成及安裝好 ↓

測試成功之後裝回機殼繼續開心使用 undefined

有興趣發表生態攝影作品,可加入此群組↓
www.facebook.com/groups/NaturePhotographyHK