設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: stevewong

[發燒碟] 胡琳 ~ Bianca Live(2CD+DVD)

黃金玩家

回復 79# moliu

嘩,唔係麻,係唔係最後一隻呢? 我9點幾見到重係17幾呀!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

ww 坐地起價!!加左20!
moliu 發表於 2011-7-1 00:03

唔係呀 所以話節X 成日抄價, 其實WW 都係貢
想影音分家, 老細先同我分家

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

姣婆買埋阿lam K2HD 拉 出左拉 $14x ar

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
hy358 發表於 2011-6-30 19:47

妖......又比你估中.....已經買埋亞LAM K2HD啦...沙田CD WH $149
    另胡琳沙田CD WH $179

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

妖......又比你估中.....已經買埋亞LAM K2HD啦...沙田CD WH $149
    另胡琳沙田CD WH $1 ...
leo25 發表於 2011-7-1 00:32

做得好, 貢k2hd 音質有冇明顯improvement 先???
想影音分家, 老細先同我分家

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

都未有時間聽...係都聽胡琳先啦..
之前隻亞LAM我都係聽左一次咋...

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

我十點半鋸完扒,想行去買,一見到19x,即刻上來望番過價,貴左,即刻過隔離舖用!&( 買

回復  moliu

嘩,唔係麻,係唔係最後一隻呢? 我9點幾見到重係17幾呀! ...
hryu 發表於 2011-7-1 00:13

黃金玩家

回復 86# moliu

唉,此風不可長!但自由市場,都無辦法,唯有幫襯第二間啦

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

暫時睇到他的女人, 要去沖涼瞓覺喇, 工作一日後又要去撲碟真係好攰, 不過夜晚聽jazz係幾好Feel
DVD畫面係麻麻, 聲算唔錯, 最抵讚係睇咁耐都未見有唱片公司Logo彈出 @o@ (原來有彈出, 不過都閃走得幾快 XD)

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今日拿上手三次.....最後都冇買

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我暫時只聽咗隻CD少少姐,仲未得閒睇DVD,不過我對DVD亳無期望,當你睇慣Blu-ray,睇返DVD總係怪怪地…
老實講,雖然我係胡琳死忠Fans,你話隻碟唔好咩?唔係~~~
但又係未真係咁好咩????就一定唔係!!!
雖然你若果飛走D Ehco聲唔理,真係分別唔到原來係唱緊Live,真係同佢灌錄CD一樣,可見胡琳功力.
不過就係咁,就無咗Live嗰種現場交流感,最好例子就係D拍掌聲,真係擺得好遠~好遠;當然這都幾關當時個場館事,但就係咁搞到好似一班人在戲院睇戲咁,有些美中不足.另一例子瑕疵位太少,雖然我暫時只聽咗disc 1,但我淨係記得隻“手心”開頭有一聲好細聲的咳聲,仲要唔知係胡琳定係林一峰咳出來的,我較偏好聽有一些錄得好真實的瑕疵位,這才是Live!!!!  <<<<(其實Live CD,本人極力推介At 17的Just The Two Of Us... Until We Meet Again)
同埋我唔鐘意佢支咪,有少少位去到有些氣音會散散地.
還有,disc 1的last song,竟然sharp cut??? <<< (我轉入iPod聽終於知道,原來係緊接disc 2的track 1;不過用CD機聽,人手唔可以即時換碟嫁嘛,搞到好兀突)
你可能話我雞蛋裡挑骨頭,但正因係「胡琳」,就總會有要求的!!!
但你話我畀這CD幾多分???我可以肯定係100分!!! (100分為滿分) ;鬼叫「胡琳」係我女神咩!我係盲目嫁啦!
期待明天試埋隻disc 2和DVD,今晚飲咗少少酒,high high地聽胡琳又幾爽嫁喎~~

評分

參與人數 4威望 +35 金錢 +20 收起 理由
aidan + 10 + 10
hy358 + 10
Ken704 + 10 + 10
Nan7yo + 5

查看全部評分