設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[後級擴大機] 一石二鳥 - Audio Source AMP-200

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

小弟家為呂字廳 ,即客廳與飯廳對角。所以在飯廳做嘢、食飯時想開d音樂往往要將客廳音響開到好大聲。但已經無quality 可言,其實已經變咗噪音。

睇咗好耐,想搵d 又平又正又可以benefit from 我existing 套音響嘅solution。最後鎖定馬仔PM7004 或者 KI-lite, 貪佢哋有AV by-pass, 重有A/B speaker select,咁我就可以拉多對speaker 去飯廳,又可以prepare 影音分家。所以身痕走落旺角睇吓。

當然要以最少嘅錢達到目的嘅大前題下,sales介紹咗一隻有A/B speaker 嘅2 channels 後級俾我,佢就係 Audio Source AMP200。因為係display 咗都好耐,而且新model 亦出咗,所以可以好平俾我。

不過平還平,隻嘢質數都緊要。而佢個場又有我對speaker,當然即場做咗個AB Test, 發覺佢俾馬仔隻KI-lite 更多details 更實,更加dynamic。其實影音分家對我黎講都只是nice to have, 而且重要買cdp,所以,算把啦,比少一半錢,又夠用,同埋重好d。第時嘅嘢,第時再算。

依家setup 好,睇戲氣氛好咗,音樂會更正

評分

參與人數 4威望 +22 收起 理由
chhanthony + 10
minimoai + 5 nice gear!!
edlsang + 5
4pk + 2 剩返兩分,哂埋冷比你

查看全部評分

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching how much ?

新仔玩家

大哥,比多D資料。唔該

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

禾都用過Audiosource Amp One!性價比高!!力水足!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 2# edlsang

3k 尾。其實呢個價位我估可能有d更好,但係有A/B speaker 嘅2 channels power amp 就真係唔多。

新仔玩家

回復 4# amusic

大哥,

你的 Audio Source One 还在么, 会出让吗?

新仔玩家

回復 5# wally

大哥,

我是新手, 那里可以试听此机, 配什么声箱比较好??

请指教

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  amusic

大哥,

你的 Audio Source One 还在么, 会出让吗?
kenkenboy 發表於 2011-7-22 12:36

Sold long time ago la...sorry
源:馬仔SA15S2/心摩CA650BD/Stello DA100
擴:銘達MC7R/金仔P300L/馬仔SR6003
揚:三角Trio
線:Madison/PELab

新仔玩家

回復 8# amusic

C-hing,

thx for your prompt reply.

Are you using pre-amp/ power amp as your signature and how is the performance ?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 7# kenkenboy

友誠.