設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chhanthony

我的小小家庭影院分享 (updated List @P1)

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 1080/24P 於 2008-11-7 16:18 發表

750 同 M7 音質好接近,價錢也相近
750 高頻輕猛,有 THX 認證,大隻D
M7 較厚聲,無 THX 認證,的式好多
以前,我會鍾意 750。而家反而覺得 M7 聽得舒服。
不過唯一留意,用 M7 要配勁一點的超低音
以上說話出至國人兄的!! ...

我都有少少想買750, 等我可以儲齊一套MK
原來M7重厚聲過750, 真係估唔到佢個音箱咁細可以厚聲過750
真係要聽聽
不過今年內都唔會換住
老細就嚟殺O左我:funk:

傑士, MK 好難揀:Q

Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

MK啦,隔離網頁0的高手全部效忠M&K, 你就知佢既威力!! 我支持你買M&K!! 或者你去代理個到試聽多次!!
我今年花紅多的話, 我都會入M7的!!

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 chhanthony 於 2008-11-7 16:43 發表

原來M7重厚聲過750, 真係估唔到佢個音箱咁細可以厚聲過750
真係要聽聽
不過今年內都唔會換住

傑士, MK 好難揀:Q ...

M & K sound

M series  
http://www.kr.com.tw/M_series.html

高級玩家

原帖由 chhanthony 於 2008-11-7 16:43 發表

真係要聽聽
不過今年內都唔會換住

傑士, MK 好難揀:Q ...

英式喇叭一下子轉mk 會好唔習慣~

聽歌差好遠....

不過如果一切由XBOX 開始...

MK 啦!!

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

anthony兄,既然都提升到呢步,無理由爭套喇叭停哂步嘛~
揾日假期,叫埋vicky拍吓拖,行吓中環,順便上米樂行轉
一於兩公婆自己用心聽吓究竟 MK 啱唔啱自己口味,
如果兩個都啱先諗,唔啱就了咗件事第日再諗過其它囖! :D

http://www.mirosoundvision.com/products/mk/m7system.asp

萬一買得成就考慮叫埋wil兄同我大家上你到見識吓啦 Smilies005

高級玩家

原帖由 mankoo 於 2008-11-8 01:16 發表
anthony兄,既然都提升到呢步,無理由爭套喇叭停哂步嘛~
揾日假期,叫埋vicky拍吓拖,行吓中環,順便上米樂行轉
一於兩公婆自己用心聽吓究竟 MK 啱唔啱自己口味,
如果兩個都啱先諗,唔啱就了咗件事第日再諗過其它囖! :D

ht ...

PS : 米樂~假期,星期日都唔開~ 我摸過門釘!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Vicky佢成日都就"屋企套機最好, 唔駛換":L

M7係唔係平過750?
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

高級玩家

原帖由 chhanthony 於 2008-11-8 09:52 發表
Vicky佢成日都就"屋企套機最好, 唔駛換":L

M7係唔係平過750?

平三舊

星級玩家

佢成日都就"屋企套機最好, 唔駛換;P
每一次換野
但我地就多數講 ..... 換賣lee 一次就夠架啦 有排吳洗換(但吳夠半年就.....)XD

1萬

白鑽玩家

今日裝修師上嚟執漏
的起心肝叫師父幫我搬過O的隻左後中置, 家下(心理上)叫做平衡O的...哈哈

加埋堂簾希望可以隔下聲....O係出面試過拉O左簾同唔拉個效果係........

.......不大 :L  不過多O左番戲院feel, 哈,,,遲下睇下會唔會除落嚟

另外, 補一下自己之前DIY嘅monster電源線, 條芯都幾粗下
料錢約百幾蚊....窮等人家玩意Smilies027

所需材料

普通MK頭...廿零蚊一個

鴨記買monster 線 $8/尺

睇下條芯幾粗

另一邊嘅插頭...價錢唔記得

用O左十零廿分鐘嘅平價成品, 見圖地線同火線都幾接近, 之後已經將佢地分開O左多O的

條線用O左落隻woofer度....效果......比廿蚊條好O的卦(可能重差O左)Smilies017