設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lkljason

[請教] 請問第一代PS3 sup唔support Bitstream?

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復  DVD迷

知喇知喇, 我依家走去賣左D高達, 買返部PS3, 跟住即刻訂Catherine ...
大佬John 發表於 2011-6-16 02:00

Catherine ? x360 都有啦

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

回復 21# benny888

唔.. 知道...不過行機依家得日文, 美版又話鎖區(可能係PR大話)....所以出部PS3一勞永日...仲有其他獨佔game都想玩...我諗我呢部機只會買幾隻獨佔game.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復  benny888

唔.. 知道...不過行機依家得日文, 美版又話鎖區(可能係PR大話)....所以出部PS3一勞永日. ...
大佬John 發表於 2011-6-19 18:12

錯!! 出埋x360 先係一勞永日

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Catherine ? x360 都有啦
benny888 發表於 2011-6-19 17:59

我當然知道呢隻有p3版和x360版,不過p3有行貨,x360無行貨,日版要五六佰蚊,行貨都要四佰幾蚊....
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  benny888

唔.. 知道...不過行機依家得日文, 美版又話鎖區(可能係PR大話)....所以出部PS3一勞永日. ...
大佬John 發表於 2011-6-19 18:12

其實PS3果d獨佔game我覺得係就係質量高,但講得上係超正都真係寥寥可數。當年我為左幾戰神3就去入PS3,爆左機後差d想賣返出去。之後我又買左果d咩Killzone 2﹑MGS4﹑GT5....大部份都係好睇唔好玩。PS3獨佔暫時我覺得叫做唔錯係得Uncharted﹑Heavy Rain﹑Little Big Planet哩幾隻。

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

回復 23# benny888

x360有喇, 主力會打呢部.. 誇平台game 平靚正.

三潮玩家

回復 25# @肥狗仔@

Uncharted﹑Heavy Rain﹑Little Big Planet

咪就係會買返呢幾隻... 間鐘租隻Blu-ray睇下....
我鐘意PS3個兩粒凸菇...凹菇用到我好攰...

MGS4 都可能會試..

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  @肥狗仔@

Uncharted﹑Heavy Rain﹑Little Big Planet

咪就係會買返呢幾隻... 間鐘租隻Blu-ra ...
大佬John 發表於 2011-6-19 21:07

如果你為Catherine出機=唔值。
Uncharted,哩隻係出色架,不過un兩星期咩都un晒,
Heavy Rain,情意結,但又係Heavy兩星期。
Little Big Planet比小朋友玩會好開心,一個人玩會好Q悶,我從來冇一個人玩過哩隻GAME。
MGS4爆一次已經冇意識爆第二次。

有時獨占GAME係好吸引,不過幾個月先出一隻獨占,好玩又唔一定,佢咁多年咁多獨占你都係岩3隻。
而Uncharted同Heavy Rain爆完好難再玩多次。即係一年占左大部分時間都係封塵......

唔係最近有FREE GAME DL,我都費是開部機....
最搞笑係明明玩緊P3,但係就開部360傾計,真係唔環保.....

三潮玩家

回復 28# marcolau

應該唔只咁少, 我諗遲下都會有其他game會o岩, 到時先買仲笨...
買左就解決左樣心事, 唔駛睇住人玩得個恨字...
我仲停留o係DVD年代. 魔戒, 恐龍又出blu-ray...有部機看門口都好既...
最主要, 我對D高達淡左...放o係度都係封塵, 買部機打下好過...
同樣價值思維, 賣高達買五星、賣高達買PS3 = OK , 賣五星買PS3 = 唔值

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  marcolau

應該唔只咁少, 我諗遲下都會有其他game會o岩, 到時先買仲笨...
買左就解決左樣心事, 唔駛 ...
大佬John 發表於 2011-6-19 21:32

獨占係唔只咁少,不過好唔好玩先得架,好玩咪又係來來去去果幾隻...
中意玩日系當然多好多野玩,如遲下機戰....不過哩d完全入我唔到.....

不過升級玩blu-ray都係一個理由,要有準備,質素都只係中下....千令蚊bd player都好過佢....。