設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[發燒碟] 劉美君 Love Addict (CD+DVD) 2011-06-17 實物圖 買左啦#58

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔知有冇CHING 出過post 呢, 不過唔緊要啦2011-06-17 出啦

喜歡戀愛 忠於戀愛 不怕戀愛 劉美君2011國語情歌影音專輯《Love Addict》CD+DVD

自從2009年原創專輯《Queen of Hardships》之後未再發片的劉美君,將於2011年中以一張Hi-Fi發燒專輯《Love Addict》再戰樂壇。她運用其別具韻味的迷人嗓音,重新演繹十首樂迷耳熟能詳的男歌手原唱國語情歌,計有優客李林原唱的「認錯」(首波主打),阿杜的「他一定很愛你」,黃大煒的「你把我灌醉」,齊秦的「原來的我」,王傑的「一場遊戲一場夢」,李泉的「走鋼索的人」,張信哲的「愛如潮水」,庾澄慶的「老實情歌」,童安格的「其實你不懂我的心」,以及張國榮的「何去何從」,為這些經典曲目帶來不同風格的新感覺。

Alex Fung/ 王治平狂情編製 Hi-Fi德發燒錄音監控 首批CD德國壓製 頂級音效 美國Mastering Lab母帶處理

DVD收錄高清拍攝《Love Addict》音樂會 
13首現場深情演繹包括:Mind Made Up/ 最後一夜/ 午夜情

CD
01. 認錯
02. 他一定很愛你 (feat. 馮翰銘)
03. 你把我灌醉
04. 原來的我
05. 一場遊戲一場夢
06. 走鋼索的人
07. 愛如潮水
08. 老實情歌
09. 其實你不懂我的心
10. 何去何從之阿飛正傳 (霍世潔 。二胡)
Bonus Track:
11. 他一定很愛你 (Crazy Addict Mix) (feat. 馮翰銘 & HeartGrey)

DVD
劉美君Love Addict 音樂會
01. 認錯
02. 他一定很愛你 (feat. 馮翰銘)
03. 你把我灌醉
04. 原來的我
05. 一場遊戲一場夢
06. 走鋼索的人
07. 愛如潮水
08. 老實情歌
09. 其實你不懂我的心 (霍世潔 。 二胡)
10. 何去何從之阿飛正傳 (霍世潔 。二胡)
11. 浮花
12. Medley : Mind made up + 最後一夜
13. 午夜情

Music Video
14. 認錯MV

製作花絮

(source: YESASIA.com)

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +7 收起 理由
aidan + 5
Ken704 + 2

查看全部評分

想影音分家, 老細先同我分家

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Of Course...Support  

黃金玩家

又有新碟聽

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# hy358

隻隻都好歌, 由其我喜愛的愛如潮水, 呢隻碟一定買!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

第一主打認錯
[youtube]4srFcOOEX04[/youtube]

星級玩家

回復  hy358

隻隻都好歌, 由其我喜愛的愛如潮水, 呢隻碟一定買! ...
michaelwong 發表於 2011-6-10 00:04

係YOUTUBE, 又幾正WOW

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

第一主打認錯
hy358 發表於 2011-6-10 00:06

引成人啦, 重未到17號架!

星級玩家

引成人啦, 重未到17號架!
michaelwong 發表於 2011-6-10 00:18

有成個星期要等, 仲唔知會唔會DELAY tim 架

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

呢隻要買
不過最近d碟都見到霍世潔~
多謝報告~

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

呢隻碟一定買