設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chanchan2007

[請教] JL 一問

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

首先謝謝各位Ching的形容,小弟前幾天上過阿二度試JL F112播The Incredible HULK,比起試新記HR ...
chanchan2007 發表於 2011-6-5 23:18

ching,我早幾個月都係上阿II,同你所講嘅一模一樣,所以最終買左CHT 10Q,但帶左返屋企用左個幾月,都係覺得無咩料黎,依家仲研究緊,因為去SHOWROOM試果陣果種實淨真係俾到我,好似俾人呃左咁
你最終買左邊隻呀 ?
Panasonic TH-55JX900H
Panasonic DP-UB820
NAD DAC C658
Denon X6700H
Focal 816V
Focal 800CC
Mirage OS3 SAT
Earthquake MiniMe P12

高級玩家

其實大家去買/試十仔時有幾多人會去睇下佢既setting先試???

可能d sale屎教到隻十仔勁到無倫呢,返到屋企當然唔係個回事

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

有心入 JL 嘅師兄應該去信和試至可以試到 JL 嘅真正實力!

鉑金玩家

回復 21# to125
其實上阿二度試聲嗰日己經放低左五舊...... D sales 話吾訂好難有現貨比你買到,如果想退訂又可原銀奉還....是旦啦 ,鬼叫個個Ching都形容到JL係終極重低音咩,屎就屎啦.
結實條氣都係吾順,想搞清楚,所以出Post問CHing們....跟著亦到過米樂踩場,分開試過mk250,350同一斷戲...好好feel,好震撼,不愧是mk陳列室.但最終我仍然選了JL F112.....

鉑金玩家

回復 22# inagawa

我係初哥,好多嘢都吾識..... ,sales點 setting都未必知清楚,要努力温工課啦....

進階玩家

回復  to125
其實上阿二度試聲嗰日己經放低左五舊...... D sales 話吾訂好難有現貨比你買到,如果 ...
chanchan2007 發表於 2011-9-4 21:06

Congrad! I have also been a JL user for two months

鉑金玩家

咁你要去中環信和試吓先得啦
rlwk2009 發表於 2011-6-6 12:57

去到中環找不到信和,打電話問,原來搬了跑馬地...... ,信和Bye,Bye.... ,好在還有米樂....

鉑金玩家

回復 26# CanonEOS
CHing 用咩model呀?打唔打到上心口呀?

進階玩家

回復 28# chanchan2007

I am using JL110 with QED Ref
Not much 打心口 feeling and I think it is not a characteristic of JL sub

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

回復  chanchan2007

我用JL113頭十幾日都有打心口的感覺  但JL煲耐了打心口的感覺少了{:6 ...
gary0827 發表於 2011-6-5 23:47

我都有相同感覺,初頭有打心口 feel,但煲耐了就沒有了這感覺,可能 setting 上可以攪。我都想找高人幫幫手~~